Slaven Bilić (@Reuters)
Slaven Bilić (@Reuters)

Slaven Bilić pred povratkom na Ostrvo

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 01:38

Trener Al Fateha prvi kandidat za selektora Republike Irske

Posle tri i po godine u ulozi selektora Republike Irske, pre toga i kao glavnokomandujući u mladoj reprezentaciji, Stiven Keni se rastao sa matičnim Savezom. Ostrvljani u konkurenciji Francuske, Holandije, Grčke i Gibraltara nisu uspeli da se plasiraju na predstojeće Evropsko prvenstvo što, imajući u vidu rivale, i nije bilo očekivano. Ipak, rešeno je da se ekipi ubrziga nova energija, pa se rukovodstvo Kuće fudbala u Dubalinu trenutno nalazi u potrazi za novim strategom kojem će biti poveren nacionalni tim sa prvim zadatkom da se protiv Engleske, Finske i Grčke domogne promocije u A diviziju Lige nacija.

Po ekskluzivnim informacijama lokalnog Mirora, odluka je da se angažuje Slaven Bilić. S tim da hrvatski trener ne bi mogao odmah da preuzme ekipu, već će je u martovskim prijateljskim mečevima sa Belgijom i Švajcarskom voditi nekadašnji defanzivac Mančester Junajteda Džon O'Šej, dok bi 55-godišnji Splićanin seo na klupu tek od maja, kada se završi prvenstvo Saudijske Arabije u kojem trenutno vodi Al Fateh.

Izabrane vesti

Ircima to ne predstavlja veliki problem, jer do septembra i početka novog ciklusa Lige nacija nemaju takmičarske mečeve.

Ukoliko prihvati poziv, Slaven Bilić će se po peti put doći u Veliku Britaniju zbog posla. Prvo je to učinio u igračkim danima, kada je 1996. potpisao za Vest Hem, a potom igrao i za Everton. Kao trener je 2015. iz Bešiktaša došao u Vest Hem, pa 2019. iz Al Itihada u VBA i onda 2022. iz Peking Goana u Votford. Ovaj put bi umesto Engleske mogao u Irsku.



tagovi

Slaven Bilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara