Adil Aušiš (©SaintEtienne)
Adil Aušiš (©SaintEtienne)

Slaviš 18. rođendan, probudiš se, a ono 4.000.000 evra na računu

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.07.20. | 20:16

Sent Etjen bogato nagradio supertalentovanog Aušiša za potpis

Uprkos pokušaju Kilijana Mbapea preko društvene mreže Instagram da preobrati tinejdžera i ubedi ga da potpiše profesionalni ugovor sa Pari sen Žermenom, Adil Aušiš nova je akvizicija jednog od najtrofejnijih francuskih timova Sent Etjena.

Sve je već odavno dogovoreno, ali klub sa stadiona “Žofri Gišar“, je čekao od 30. juna kada je istekao ugovor talentovanog plejmejkera sa šampionom Francuske, do 15. jula, odnosno Aušišovog punoletsva, ne bi li ozvaničio posao. Razlozi leže u tome da Aušišov tijumvirat agenata nije smeo da primi nadoknadu za potpis dok njihov štićenik ne napuni 18. godina.

Izabrane vesti

Takođe, maloletni igrači ne mogu da potpišu ugovore na duže od tri godine i to je bila jedna od začkoljica zbog koje je vredelo čekati. Dakle, mladi reprezentativac Francuske je za 18. rođendan dobio potpis za desetostrukog šampiona Francuske. I to nije sve, jer mu je samo za potpis - s obzirom na to da je stigao kao slobodan igrač - na račun leglo čak 4.000.000 evra. Pride je Aušiš dobio i mesečnu platu od 100.000 evra, odnosno 1.200.000 godišnje.

Baš toliko je pripalo i Pari Sen Žermenu, iako je igraču istekao ugovor sa Svecima. Međutim, na osnovu trening kompenzacija platiće Sent Etjen tih 1.200.000, a vreme će pokazati koliko je PSŽ zaist aizgubio. Na mladom Adilu Aušišu je da odgovori na to pitanje.



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Adil Aušiš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara