Slaviša Stojanović (©MN Press)
Slaviša Stojanović (©MN Press)

Slaviša Stojanović spasava sezonu, istorijska bitka CSKA 1948 i Arde

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 11:07

Danas su na programu dva meča četvrtfinala Kupa Bugarske

Pehar Kupa Bugarske ove sezone će dobiti novog vlasnika. Branilac trofeja Lokomotiva iz Plovdiva juče je poražena posle velike drame i produžetaka od Ludogoreca, koji je postao prvi polufinalsita ovogodišnjeg izdanja najmasovnijeg nadmetanja naših istočnih komšija. Danas su na programu dva duela četvrtfinala. Na teren će najpre CSKA 1948 i Arda, a potom Slavija i Levski, dok će preostali meč ove faze biti odigran sutra kada snage odmeravaju CSKA Sofija i Botev Vraca.

Ekipe CSKA 1948 i Arde suočavaju se sa bitkom za istoriju u današnjem dvoboju koji se igra na nacionalnom stadionu Vasil Levski (14.30). Pobednik okršaja ući će u klupske knjige, jer nijedan od takmaca do sada nije stigao do polufinalne trke.

Izabrane vesti

Prošle sezone puleni Krasimira Balakova su bili učesnici četvrtfinala, gde su poraženi sa 2:0 od Lokomotive u Plovdivu. U domaćem timu nema problema sa kažnjenim ili povređenim igračima.


14.30: (2,25) CSKA 1948 (3,10) Arda (3,20)

To nije slučaj sa gostima. Dvadesetdvogodišnji Brazilac Žuninjo, strelac četiri gola na sedam ligaških nastupa ove sezone je van stroja i trener Nikolaj Kirov će biti prinuđen da se osloni na iskusnije Spasa Deleva i Ivana Kokonova.

CSKA 1948 i Arda su već odigrali dva međusobna meča ove sezone. Tim iz Kardžalija je pobedio u Sofiji sa 2:0, dok je kod kuće bilo nerešeno 1:1.


*Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

U preostalom susretu današnjeg programa koplja će ukrstiti sofijski rivali, Slavija i Levski (17.30). Za jedan od ova dva tima sezona će se završiti u četvrtfinalu bugarskog kupa. Ne bukvalno, jer u prvenstvu ima još pet rundi do kraja ligaškog dela takmičenja, već zbog toga što i jedan i drugi tim iz glavnog grada Bugarske proživljavaju košmarnu sezonu i jedini način da se ona popravi jeste uspeh u kupu.

Levski, iako tim sa najviše osvojenih trofeja u kupu, čak 25, na slavlje u istom čeka punih 13 godina, dok se Slavija na tron najmasovnijeg takmičenja u zemlji popela nedavno, 2018. godine, ali je naredne dve sezone zaustavljana u osmini finala.

17.30: (3,60) Slavija (3,20) Levski (2,05)

U aktuelnoj sezoni oba tima su u nezavidnoj situaciji. Posebno Slavija, koja se nalazi odmah ispod crte sa 19 bodova, te joj do kraja prvenstva predstoji grčevita borba da izbegne plej-aut. Levski je u nešto boljoj situaciji, ima pet bodova više od gradskog rivala i samim tim ima izgledne šanse da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope, mada ni plej-of za titulu nije daleko ako puleni Slaviše Stojanovića nastave sa pozitivnim rezultatima.

I jedni i drugi igraju mnogo bolje u prolećnom delu sezone. Slavija je na poslednjih pet mečeva u prvenstvu osvojila sedam bodova, dok Levski u istom periodu nema poraz, a na tri utakmice je uspeo da sačuva mrežu.

Stojanović ima mnogo problema sa kadrom, posebno u odbrani, jer centralni defanzivci Načo Monsalve i Rebin Sulaka, kao i levi bek Fajsal Reras, van stroja. Njegov kolega Rus, Aleksandar Tarhanov, takođe ima nekih poteškoća. Emil Stojev je van konkurencije zbog kazne, a krilni igrač je jedan od ključnih asova Belih.

BUGARSKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Ludogorec - Lokomotiva Plovdiv 2:1*posle produžetaka (1:1, 1:0)

Sreda

14.30: (2,25) CSKA 1948 (3,10) Arda (3,20)

17.30: (3,60) Slavija (3,20) Levski (2,05)

Četvrtak

16.00: (1,23) CSKA Sofija (6,25) Botev Vraca (9,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

CSKA 1948Slavija SofijaLevskiBugarskaSlaviša Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara