Fudbaleri Noriča (©Reuters)
Fudbaleri Noriča (©Reuters)

Slavlje na Kerou Roudu: Votford poražen, Norič se vratio u Premijer ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 15:46

Votford poražen na gostovanju Lutonu, Šefild Venzdej i Vikomb pucali sebi u kolena i ispustili pobede

Završnica Čempionšipa kao i svake godine obećava pravu ludnicu do poslednjeg kola i utakmice, ali kako stvari stoje, sve je manje nepoznanica oko toga ko će direktno u Premijer ligu, ko u plej-of, a ko u niži rang.

Norič Siti je još i pre odigravanja meča protiv Bornmuta večeras na Kerou Roudu obezbedio siguran plasman u Premijer ligu pošto je Votford poražen od Lutona! Za Kanarince ovo je treća promocija u viši rang takmičenja u poslednjih šest godina. Doduše, posle prethodne dve odmah bi u narednoj sezoni ispadali nazad u Čempionšip, pa se u Noriču nadaju da bi sada taj trend mogao da se promeni. Temu Puki, Tod Kantvel, Emilijano Buendija i društvo napravili su strašan posao i klubu doneli devetocifreni prihod od plasmana u najjači rang engleskog klupskog fudbala!

Izabrane vesti

S druge strane Šefild Venzdej i Vikomb su gubitnici dana pošto su u završnih deset minuta svojih mečeva ispustili pobede kojim bi se verovatno uključili u borbu za opstanak! Šefild je držao Bristol Siti u rukama i vodio sa 1:0 pogotkom Julijana Bornera u 4. minutu, ali je potpuni šok na Hilsborou nastao kada je Tajrik Bejkinson postigao gol u samom finišu susreta i gostima sa igračem manje zbog ranog isključenja Henrija Lensberija doneo bod.

Da nesreća po Šefild bude još veća, Beri Benan je u završnici prvog poluvremena promašio jedanaesterac koji bi verovatno bio prevaga u ovom susretu!

A kakvu je tek šansu propustio Vikomb da napravi totalnu pometnju u završnici Čempionšipa. Poslednjeplasirani tim na tabeli je usred Libertija imao dva gola prednosti i bio je nadomak treće pobede u poslednja četiri kola, devete u celoj sezoni, ali je sve palo u vodu tokom završnih deset minuta!

Vikomb je do velike prednosti stigao zahvaljujući golovima Admirala Muskvea i Gereta Meklirija u rasponu od samo pet minuta na startu drugog poluvremena, a onda je sve otišlo dođavola za goste. Naime, prvo je Dejvid Stokdejl skrivio je penal kojim je Džamal Lou prepolovio zaostatak u 80. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Lijam Kulen zatresao mrežu gostiju i potpuno poravnao rezultat! Na kraju je Vikomb još imao sreću što nije primio i treći gol, ali ni ovaj bod neće mnogo značiti pošto je minus za Derbijem veliki i iznosi devet bodova.

Veliko iznenađenje priredio je Luton savladavši Votford s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Džejms Kolins u 78. minutu s bele tačke, tačnije iz prvog kontakta s loptom pošto je u trenutku kada je jedanaesterac skrivljen na terenu odmenio Ilajdžu Adebaja.

Posle ovog poraza Votford ima šest bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Svonsi, uz četiri utakmice do kraja prve faze.

ČEMPIONŠIP – 42. KOLO

Petak

Blekbern - Derbi 2:1 (1:1)

/Galager 42, Eliot 66 - Lorens 22/

Reding - Kardif 1:1 (0:0)

/Meite 90+5 - Mur 87pen/

Subota

Brentford – Milvol 0:0

Luton – Votford 1:0 (0:0)

/Kolins 78 penal/

Midlzbro – KPR 1:2 (1:2)

/Bolasi 28 – Diki 15, Valas 18/

Notingem Forest – Hadersfild 0:2 (0:1)

/Rouv 45+1, Bakuna 61/

Šefild Venzdej – Bristol Siti 1:0 (1:0)

/Borner 4 – Bejkinson 87/

Stouk – Preston 0:0

Svonsi – Vikomb 2:2 (0:0)

/Lou 80 penal, Kulen 83 - Muskve 45, Mekliri 51/

Norič - Bornmut 1:3 (1:0)

/Buendija 5, Janulis 17 c.k. - Saridž 50, Danjuma 57, Keli 76/

Nedelja

13.30: (2,85) Roteram (2,95) Bimingem (2,75)

16.00: (3,45) Koventri (3,15) Barnsli (2,25)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara