Fudbaleri Sao Paula (©Reuters)
Fudbaleri Sao Paula (©Reuters)

Slavlje na Morumbiju: Sao Paulu Kup Brazila i Libertadores, Sampaoliju se smeši otkaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 01:31

Trikolori u revanšu odigrali 1:1 na svom terenu protiv Flamenga, ali zbog pobede u Riju sa 1:0 osvojili pehar i izborili učešće u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja na tlu Južne Amerike

Dva brazilska giganta, trostruki prvaci kontinenta, Sao Paulo i Flamengo, imaju lošu godinu, ali na kraju sezone srećniji će biti na Morumbiju. Trikolori su osvajači Kupa Brazila pošto su u revanšu finala igrali na svom terenu 1:1 (1:1) sa Flamengom, ali zbog pobede u prvom meču u Riju sa 1:0 slavi tim Dorivala Žuniora. Ovim peharom izborena je grupna faza Kopa Libertadores naredne godine.

Flamengo je ove sezone izgubio sve što je moglo. Nijedan trofej u 2023. godini nije stigao na Marakanu. Posle Superkupa Brazila, klupskog Svetskog prvenstva, Rekoba Sudamerikane (Kup Južne Amerike), prvenstva Karioka, Libertadoresa, i u ovom takmičenju su crveno-crni ostali kratkih rukava, a nemaju šansu ni za titulu u Brazileirau.

Izabrane vesti

Nije išlo na startu sezone sa Portugalcem Vitorom Pereirom, a dani Gaučosa Horhea Sampolija su odbrojani. Posle novog kraha, čini se da če nekadašnji selekor Čilea i Argentine i bivši trener Atletiko Mineira, Sevilje i Marselja da dobije otkaz.

Sao Paulo je osvojio pehar, ali nije završio sezonu jer ga čeka borba za opstanak u Seriji A. Dorival Žunior je prošle sezone doneo Flamengu krunu najboljeg tima Južne Amerike, Kopa Libertadors, ali ni to iskusnom stručnjaku nije bilo dovoljno da zadrži posao u velikanu iz Rija, pa je ovo slatka osveta, srušio je nekadašnji klub koji mu nije verovao.

Trikolori su žrtvovali prvenstvo poslednjih nedelja, sve karte bacili na Kup, rizikujući da dovedu u pitanje ostanak u brazilskoj eliti. Dorival je izveo rezerve pre četiri dana protiv Fortaleze (1:2), ali mu se to zasad isplatilo. U Rio de Žaneiru je bilo 1:0, a ta prednost je sačuvana. Oba gola u revanšu pala su u finišu prvog poluvremena.

Flamengo je anulirao prednost Sao Paula iz prvog meča u 44. minutu. Veći deo posla obavio je Čileanac Pulgar, odlično šutirao iskosa s leve strane, golman domaćeg tima Rafael je odbio loptu do stative, a na pravom mestu bio je Bruno Enrike, za muk na Morumbiju.

Samo što su Trikolori pošli sa centra, posle slobodnog udarca i ne baš sjajne intervencije golmana gostiju Rosija, fantastično je zahvatio loptu Rodrigo Nestor i sa 20 metara levom nogom zatresao mrežu tima iz Rija. U nastavku, Flamengo je bio bolji rival, imao više šansi, veći posed lopte, ali su domaćini uspeli da sačuvaju mrežu i proslave trofej sa navijačima.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

FINALE KUPA BRAZILA – REVANŠ

Nedelja

Sao Paulo – Flamengo 1:1, prvi meč: 1:0

/Rodrigo Nestor 45+5 – Bruno Enrike 44/


tagovi

Kup BrazilaFlamengoSao PauloJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara