Slavoljub Đorđević: Očekujem agresivniji Partizan, Zvezda je jednostavno bolja

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 10:16

“Problem za Zvezdu može da predstavlja činjenica da Aleksandar Stanojević igra na različite načine”, poručio bivši trener Vojvodine

Velike probleme napravio je Slavoljub Đorđević Crvenoj zvezdi ove sezone. Remijem u prvom kolu sa Vojvodinom, kada je na klupi Novosađana sedeo nekadašnji štoper crveno-belih, srpski šampion je “uleteo” u minus. I tek pobedom u februarskom derbiju uspeo je donekle da kompenzuje jesenje propuste.

Uoči 167. večitog derbija mnogo toga je na strani Crvene zvezde, imaće tim Dejana Stankovića ispred sebe čistu situaciju i mogućnost da pobedom stavi šampionski šampanjac u kiblu. Međutim, Slavoljub Đorđević u razgovoru za MOZZART Sport ističe da će sutrašnji meč na Marakani odlučiti nijanse, ali da on veruje u individualni kvalitet tima Dejana Stankovića.

Izabrane vesti

”Pre svega, za razliku od prethodnog meča, očekuje agresivniji Partizan. Da izađu visoko i pokušaju da napadnu Crvenu zvezdu. Očekujem da vidimo tvrdu utakmicu, sa mnogo duela jedan na jedan, ali i otvoren meč. Prednost Crvene zvezde je u tome što ima veći individualni kvalitet. Igrali su mnogo utakmica sličnog uloga i intenziteta. Videlo se to i u Evropi, gde su teško gubili utakmice u kojima nismo imali mnogo izbora. Ozbiljno je to iskustvo”, počinje priču za naš portal Slavoljub Đorđević.

Zvezda je maksimalna ovog proleća, na stadionu Rajko Mitić u prvenstvenim duelima primila je samo jedan gol, i to od kragujevačkog Radničkog kada je pitanje pobednika bilo rešeno.

”Forma neće igrati veliku ulogu u ovoj utakmici. Retko kada se to desilo u derbijima. Činjenica je da je Partizan u padu forme, i da teže dobijaju utakmice nego jesenas. Međutim, reč je o jako čvrstoj ekipi. Znaju da igraju na različite načine. Kada im je potrebno pritiskaju visoko, ali isto tako znaju da se spuste u nisku zonu. Dobri se transformišu. Crvena zvezda je uspela to da reši u februarskom duelu, jer je bila mnogo agresivnija. Zvezda je tada dobila skoro svaku drugu loptu”.

Nastavio je mladi stručnjak da sipa komplimente na račun Partizana.

”Imaju potreban individualni kvalitet. Napadač Rikardo Gomeš ima veliki procenat iskorišćenih šansi, uvek daje gol. Tu je i Natho, jako nezgodan i nepredvidiv. Igrač sa gol loptom. Mening je brz. Ima, dakle, Partizan priličan broj aduta. Ozbiljan individualni kvalitet.

Ipak...

”Zvezda je bolja. Tako bar deluje. Moj bivši klub ima Kataija i Ivanića kao možda i dva najdominantnija igrača u Superligi. Protiv Zvezde sve možete da uradite kako treba, možete da vodite, da ih provocirate da izađu visoko. Ali isto tako uvek može da presudi njihov individualni kvalitet. Kada Kataji i Ivanić nisu u gro planu, tu su Pavkov da vas nadkoči, zatim El Fardu Ben i sada Norvežanin Ohi. Veliki motiv će imati moj bivši klub. Praktično, pobedom rešavaju sve”.

Jasno je da treneri dva tima neće imati mnogo prostora za taktička iznenađenja. Timovi i igrači se odlično poznaju.

”I mene zanima kako će sve to da izgleda. Odbrane će biti na posebnom ispitu. Dragović se nametnuo kao jedan od vođa tima. Bio je jedan od najboljih igrača u poslednja dva derbija. Isto tako i Partizan ima individualni kvalitet. Baš očekujem interesantan meč. Jasno je iz svega što sam rekao da očekujem trijumf Crvene zvezde i još jednu titulu u nizu mog bivšeg kluba. Ali ponavljam očekujem i reakciju Partizana posle poraza u prethodnom duelu, mnogo agresiviniju igru”.


tagovi

Slavoljub ĐorđevićDejan StankovićAleksandar Stanojević167. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara