Slavoljub Đorđević (©MN Press)
Slavoljub Đorđević (©MN Press)

Slavoljub Đorđević se nada iznenađenju protiv Partizana: Da nije tako, ne bismo ni putovali u Beograd

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 13:21

"Igramo utakmicu koju prati cela fudbalska javnost", ističe trener Radnika

Nije uspeo Radnik iz Surdulice da se pomakne sa začelja Mozzart Bet Superlige, ali jeste po povratku sa zimskog odmora počeo da beleži bolje rezultate i uhvatio priključak sa rivalima protiv kojih će u plej-autu igrati za opstanak u superligaškom društvu.

Uoči 27. kola, u kom igraju protiv Partizana u gostima, Surduličani su na bod manje od novosadske Mladosti, a četiri od lučanske, dok im Radnički niš beži šest, Spartak sedam bodova...

Izabrane vesti

Veruju u Radniku da mogu do opstanka, ali su i svesni kakvo ih gostovanje čeka u petak od 16 časova u Humskoj ulici.

"Partizan je na utakmici protiv Mladosti iz Lučana pokazao da izlazi iz krize. Odigrali su odličan meč, kontrolisali dešavanja na terenu i postigli tri gola. Sigurno da se vidi pečat novog trenera, Igora Duljaja, koji je uspeo da podigne ekipu. Mislim da je nepotrebno govoriti o tome ko je favorit. Mi u Beograd dolazimo da pokušamo da se predstavimo u najboljem svetlu i uhvatimo zalet za ono što nas očekuje do kraja sezone, a to je grčevita borba za opstanak. Trudim se da rasteretim moje igrače maksimalno, mada mi je jasno da im nije lako jer su pod velikim pritiskom i svaka utakmica nam je moranje i borba za goli život", rekao je Đorđević.

U prošlom kolu je Radnik igrao bez golova sa Javorom na svom stadionu u Surdulici.

"Protiv Javora smo imali mnogo prilika koje nismo iskoristili i upravo je to posledica tenzije i pritiska pod kojim igraju moji igrači".

Đorđević, ipak, veruje da njegovi fudbaleri imaju kvalitet da iznenade favorizovanog rivala.

"Da se ne nadam iznenađenju protiv crno-belih ne bismo ni putovali za Beograd. Fudbal je zanimljiv upravo zbog toga što se dešavaju iznenađenja. Da bismo došli u situaciju da se nadamo nečemu na stadionu u Humskoj, igrači Radnika moraju da igraju iznad svojih mogućnosti i da nas pored toga pogleda sreća. A sreću treba zaslužiti, ona ne dolazi slučajno", naglašava mladi strateg.

Ističe Đorđević i ulog ove utakmice kada je reč o gostima.

"Nemamo šta da izgubimo, ali možemo mnogo da dobijemo u slučaju pozitivnog rezultata. Igramo utakmicu koju prati cela fudbalska javnost. Naš rival poseduje izvanredan individualni kvalitet u svim linijama tima. Imaju mnogo igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu i moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani u svakom trenutku. Izaći ćemo hrabro na teren i sigurno se nećemo unapred predati", najavio je trener Radnika.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnikSlavoljub ĐorđevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara