Đorđević (© MN Press)
Đorđević (© MN Press)

Slavoljub Đorđević: Zvezda ima najjači tim u poslednjih deset godina, ali ćemo se boriti

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.07.21. | 13:41

„Optimizam gradimo na osnovu viđenog u pripremnom periodu“, kaže trener Vojvodine

Premijera protiv šampiona. I protiv tima koji je u poslednjih pet godina nanizao 13 trijumfa nad Vojvodinom. Nadaju se Novosađani da je tom crnom nizu protiv Crvene zvezde došao kraj, pa da će već na startu nove sezone pokazati širokom auditorijumu da mogu ravnopravno da se nose sa prvakom države.

Štaviše, novi trener Slavoljub Đorđević puca na visoko. Odavno takav optimizam nije stanovao na stadionu „Karađorđe“, međutim, naslednik Nenada Lalatovića ga je razbuktao.

Izabrane vesti

Vojvodina je veliki klub, uvek najvećih ciljeva. Borićemo se da osvojimo i prvenstvo i kup, ali ne znam da li ćemo uspeti u tome. Znam da ćemo raditi. Po karakteru sam optimista i to hoću da prenesem i na igrače. Crvena zvezda ima možda i najjači tim u poslednjih deset godina, imaće i publiku na svojoj strani i biće baš teško, čak je i tradicija uz crveno-bele. Ne bih da pričam o drugom kolu, ali mogu samo da kažem da ćemo u svakom meču ići na pobedu“, najavio je Đorđević.

Inspiraciju za nagoveštaj uspešne sezone pronalazi u kvalitetnom odrađenom pripremnom periodu.

Optimizam gradimo na osnovu viđenog u pripremnom periodu. Momci od prvog dana treniraju jako dobro, pozitivni su, vlada dobra atmosfera. Tim je renoviran, potrebno je malo i strpljenja, pošto smo napravili balans između iskusnijih i mlađih igrača. Osim utakmice protiv Maribora u kojoj sam morao da promešam sastav, bili smo maksimalno disciplinovani i zato ne vidim razlog da i u prvom kolu protiv Crvene zvezde ne odigramo najbolje što umemo. Imamo privilegiju da igramo u prvom kolu na „Marakani“ gde će biti dosta publike, koja se vraća na stadion. Očekujem da momci izađu hrabro kao što smo igrali i do sada“.

Kad je u pitanju sastav za gostovanje u Beogradu, strateg Vojvodine se suočava sa nekoliko nedoumica.

Imali smo malih pehova, pa ćemo konačnu odluku o sastavu doneti posle treninga. Kovačević je osetio bol u mišiću, ali dobro se oseća. Mirko Topić se požalio na zadnju ložu, tako da ćemo morati da sačekamo i da vidimo kakva je situacija“.

Što se tiče učinka na kontrolnim susretima, Voša je tokom leta Slask i Goricu, izgubila od Maribora, a igrala nerešeno sa Murom i Makabijem iz Tel Aviva.

„Ceo pripremni period baziran je na jakim utakmicama. I u prvenstvu nas čeka težak raspored, zbog čega smo birali takve rivale u Sloveniji. Samo tako može da se vidi kvalitet ekipe. Mogli smo da zakažemo i laganije utakmice, gde neke mane mogu i da se sakriju, ali naši kontrolni mečevi su bili takmičarski, praćeni rezultatima 0:0, 1:0, 2:0. Što se tiče utakmice sa Makabijem, tu smo morali da igramo malo više disciplinovano i tvrdo i na kontranapade i verujem da bismo bili opasniji da možemo da računamo na Miljana Vukadinovića. Taj meč je naš model za jače utakmice, ne znam da li ćemo uspeti da ga sprovedemo u Beogradu, ali garantujem da ćemo se potruditi“.

Prvenstvo počinje sustra, aktivnosti na tržištu i dalje traju.

Stevanović i Busnić su došli na početku, tokom priprema u Sloveniji stigli su Bastajić i Cucin. Politika kluba je sad malo drugačija, želimo da dovodimo samo prava pojačanja, da ne nagomilavamo igrače. Imamo još neke ideje, potrebna su nam još dva, tri igrača, direktor radi na realizaciji i ubeđen sam da ćemo u narednom periodu i to rešiti“, zaključio je Slavoljub Đorđević.


tagovi

FK VojvodinaSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara