Alfonso Dejvis ©Reuters
Alfonso Dejvis ©Reuters

Sledeći veliki posao na Bernabeu – Alfonso Dejvis

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 10:49

Dva su scenarija po kojima bi Real mogao da dovede levog beka Bajerna

Sa Vinisijusom i Rodrigom osigurao se na krilnim pozicijama za čitavu deceniju, u prethodne dve godine značajno je podmladio vezni red, i tok obigrava oko Kilijana Embapea, Real priprema teren za sledeći veliki transfer. Za dolazak Alfonsa Dejvisa.

Već se ove godine spekulisalo o potencijalnom prelasku kanadskog reprezentativca na Santijago Bernabeu. Baš je madridska Marka pisala kako su emisari Kraljevskog kluba u nekoliko navrata odlazili u Minhen kako bi se sastali sa zastupnicima brzonogog levog beka, a najuticajniji sportski list u Španiji u današnjem izdanju podvlači kako je Dejvis definitivno sledeći veliki posao najvećeg kluba na svetu.

Izabrane vesti

Bajern je, dakle, u problemu. Ne samo iz razloga što je Real pustio pipke ka jednom od njegovih najvrednijih igrača, već i zbog činjenice da mu ugovor ističe za nešto više od godinu i po dana (jula 2025. godine), te da pregovore oko produžetka istog dve strane nisu ni započele. Još sredinom godine Dejvisov zastupnik Nedal Househ ostavio je prostora za takvu mogućnost, mada je isto tako naglasio kako je Real najveće ime u svetu fudbala, te da je njegov klijent u stalnom kontaktu sa Davidom Alabom, što je unelo nemir u redove Bavaraca.

Kako u Bajernu imaju planove da ga zadrže i posle jula 2025. baš nedavno je govorio predsednik kluba Herbert Hajner, ali kako Dejvis trenutno inkasira oko 9.000.000 evra na godišnjem nivou i nije u grupi najplaćenijih igrača u timu, jasno je da će u Minhenu morati da zavuku ruku u džep ne bi li ga ubedili da ostane.

U Realu su pak razradili dva scenarija kako da dođu do Dejvisa. Prvi bi na scenu stupio po završetku aktuelne sezone, dakle, godinu dana pre isteka njegovog ugovora sa Bajernom, kada nemački šampion ne bi mogao previše da "vrda" tokom pregovora. Drugi se odnosi na leto 2025. godine kada bi Dejvis postao igrač, period tokom kojeg bi čiste papire mogao da dobije i Ferlan Mendi.

Francuz je zapravo i razlog zbog kojeg su u Realu krenuli u misiju Dejvisovog dovođenja. Kada je zdrav i fizički spreman, Mendi pruža zadovoljavaju partije, piše Marka. Međutim, problem je što levi bek od dolaska u klub već dvocifren broj navrata morao da odsustvuje sa terena zbog povreda, zbog čega u Madridu ni ne planiraju produžetak saradnje sa nekadašnjim članom Liona.

Izgleda da je Mendi na Bernabeu već bivši. Samo još da Real sprovede u delo plan o dovođenju njegove zamene.


tagovi

Alfonso DejvisBajern MinhenTransferiReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara