Slika javašluka i taktičke nediscipline: Za ovakvu postavku treneri pionira šutiraju u zadnjicu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 11:15

Kako je Crvena zvezda primila izjednačujući pogodak uz tragičnu postavku poslednje linije

Možemo da krenemo od premise da Crvena zvezda nije smela da uđe u neizvesnu završnicu protiv TSC-a, i ne kocka se šampionskom titulom na početku novembra. Posebno, što je preko Aleksandra Kataija, uz pravu horor predstavu, nekako ugurala loptu u mrežu i stigla do kapitalne prednosti. Sve u meču u kojem Žarko Lazetić nije mogao da ima velike ofanzivne pretenzije, što je na stručan način obrazložio na parkingu najvećeg srpskog stadiona.

TSC je napao Crvenu zvezdu u poslednjih deset minuta, i normalno postigao gol, jer odbrana srpskog šampiona je porozna do granica nepodnošljivosti. I ranije se dešavalo da ekipe iz dva prelaska centra matiraju golmana Glazera.

Izabrane vesti

CRVENA ZVEZDA ŠAMPION SRBIJE - KVOTA 1,40

Bilo je ranije primljenih golova usled pojedinačnih kikseva ili kvaliteta rivala, ali seciranje pogotka TSC-a predstavlja najbolji opis javašluka i taktičke nediscipline u redovima ekipe Baraka Bahara.

Bila je to klasična lančana greška, počev od toga što je bez preke potrebe mladi Jovan Mijatović izgubio loptu na centru igrališta, i već tada dobio opomenu od Hvana. I pored toga crveno-beli su se vratili iza lopte i imali četvoricu igrača u poslednjoj liniji naspram dvojice gostiju iz Bačke Topole. I potencijalnu pomoć Hvana koji se zatekao na poziciji zadnjeg veznog.

Ali postavka poslednje linije crveno-belih bila je, u najmanju ruku, amaterska. U nekim drugim vremenima kada je školski učitelj bio učitelj, a trener pionira trener usledio bi šut u zadnjicu.

Dakle, na dugu loptu iz poslednje linije TSC-a krenuo je Dragović, iako je pre toga imao još jedan zahtevan duel. Izgubio je tu bitku sa mladim Milovanovićem, koji je temenom uspeo da pošalje loptu ka Đakovcu. I tu dolazimo do ključnog problema. Poslednja linija Crvene zvezde u tom momentu kao da se prvi put videla, i kao da nema iskustva značjanih mečeva, stajala je preširoko. Mladi Điga je bio u totalnom dizbalansu. Zaboravio je da školski stane u korekciju, iza Dragovića i mirno pokupi loptu.

PARTIZAN ŠAMPION SRBIJE - KVOTA 2,80

I pored očajnog postavljanja štopera iz Burkine Faso, Crvena zvezda je imala još jedan “bonus” da mirno reši situaciju, u kojoj je imala značajnu numeričku prednost. Međutim, postavljanje Milana Rodića je bilo još problematičnije. On je stajao preširoko. Ostavio je mogućnost Đakovcu da uđe u međuprostor i dobrim prijemom izađe u situaciju jedan na jedan sa Omrijem Glazerom. Jedino Lazar Nikolić na suprotnom boku nije imao mogućnost da reaguje.

Može i da se kaže kako se to dešava i jačim timovima od Crvene zvezde. Ali nije prvi put. Crvena zvezda je na kompletno postavljenu odbranu primila pogodak protiv Jang Bojsa. Suviše učestalo da bi bilo slučajno.


tagovi

Barak Bahar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara