Slobodan Urošević (©Starsport)
Slobodan Urošević (©Starsport)

Slobodan Urošević: Bolje igrače trenutno nemamo, kako smo se uvalili u ovo, tako i da se izvadimo

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 12:46

Kapiten Partizana apeluje da navijači pruže podršku ekipi u teškom trenutku

Prethodni put kad je gostovao na stadionu Crvene zvezde postigao je Slobodan Urošević, prema sopstvenom priznanju, najdraži gol u karijeri. Jedan takav, nadaju se Partizanovi navijači, mogao bi da reprizira u 169. večitom derbiju. Koji po opštoj oceni ne dolazi u dobrom trenutku po crno-bele jer su poslednji loši rezultati uzdrmali samopouzdanje ekipe, na kraju krajeva, poraz od Mladosti i remi sa Radničkim 1923 doveli su i do smene trenera Gordana Petrića.

Uprkos svemu, Urošević smatra da je baš zato i dobro što tim ide u najveću bitku srpskog fudbala, jer tamo će najbolje pokazati ko je i šta je.

Izabrane vesti

Nova utakmica je novo dokazivanje. Čujem komentare da nam derbi ne dolazi u dobrom trenutku, nisam saglasan, ja mislim da nam dolazi u pravom trenutku. Da ekipa pokaže karakter i borbenost i da izađe iz krize. Nadam se najboljem“, rekao je Urošević na konferenciji za novinare pred sutrašnji meč.

Sam po sebi dovoljna motivacija za sve, čak i da je situacija dijametralno suprotna, pa Urošević priznaje da nije spremao neki poseban govor za svlačionicu.

Ako nam period iza nas nije dovoljna motivacija, onda ne znam kakav govor može da pomogne. Ovo što se dogodilo biće dovoljan motiv“.

A, šta se tačno dogodilo ekipi? Da li je debakl u sudaru protiv Mladosti (0:4) baš toliko poremetio tim?

Ne bih rekao da je samo Mladost, dogodilo se, naišao je loš period. Možda je do samopouzdanja. Jedino što sad možemo jeste da suzbijemo redove. Samo mi možemo da se izvadimo iz ovoga, isto onako kao što smo se uvalli u ovu situaiciju. Ono što je bilo ne sme da se ponavlja. Verujem u ovaj tim, pokazali smo da možemo da pobeđujemo zvučna imena, ali onda se dese mečevi kad sve padne u zaborav“, komentariše Urošević.

Poseban apel navijačima sa kojima je i sam imao malu raspravu posle remija sa Kragujevčanima.

Tražili su da dođe cela ekipa, ali je bila već u svlačionici... Ja sam otišao, ali ako su reči: ’Meni?’ bila konflikt... To je sve što sam rekao. Ispraćen smo aplauzom, tako bi bilo i da je cela ekipa bila tu i time bih stavio tačku na razna pisanja. Niti je bilo svađe, niti konflikta. Jedina rečenica je bila upitna: ’Meni?’ Ništa više“.

Činjenica je ipak da su navijači ljuti, mada mnogo više na rukovodstvo, nego na igrače. Ali smeta li njima kada umesto podrške slušaju povike: uprava napolje?

Uvek sam govorio dam nam znači podrška, navijači nam daju vetar u leđa kad nam ne ide. Sad, što skandiraju neke stvari to je njihovo pravo, da se iskaže vid nezadovoljstva. U ovom trenutku je najbolje pružiti podršku igračima. Trenutno, bolje nemaju. Samo zajedno možemo da izađemo iz svega. Negativnim komentarima se ništa neće bolje desiti. Štaviše, samo će odmoći. Neka budu uz tim... Da svi zajedno izađemo iz ovoga“, zamolio je Urošević.

Na kraju i o samom protivniku.

Ima Zvezda kvalitetne igrače, koji mogu da reše utakmicu jednim potezom. Moraćemo na dosta detalja da obratimo pažnju. Najvažnije je da se baziramo na našoj igri. Da pokušamo da se vratimo na stazu uspeha, ako je ikako moguće da dobijemo utakmicu“.



tagovi

Slobodan Urošević169. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara