Nermin Bašić (©fkzeljeznicar.ba)
Nermin Bašić (©fkzeljeznicar.ba)

Sloga izašla iz krize, Željo upao u nju

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.09.23. | 11:23

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Sarajlije stižu danas (15.00) u Doboj

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Zbog učešća Željezničara u evropskim kvalifikacijama, meč drugog kola sa Slogom je odložen. Klubovi su se usaglasili oko novog termina, pa će danas istrčati na dobojske Luke.

Izabrane vesti

Kada je na ovosezonskoj premijeri Sloga na stadionu Asim Ferhatović Hase savladala Sarajevo, činilo se da su Dobojlije rešene da što pre izbore opstanak u ligi. Ipak, iz ove perspektive deluje da je ta pobeda možda bila i plod sreće, jer je od tada tim koji sa klupe vodi iskusni stručnjak Vlado Jagodić vezao četiri poraza bez postignutog gola.

Istina, sve četiri utakmice igrali su na strani, pa se u tome može tražiti razlog. Taj niz je prekinut minulog vikenda, kada je Sloga na svom terenu savladala Tuzla Siti, i došla do šestog boda. Trebao je trijumf Dobojlijama da malo podignu samopouzdanje jer je iza težak period. Uz to, predstoje jako bitne utakmice koje mogu odlučiti da li će tim voditi borbu za opstanak ili će biti nešto mirniji u sredini tabele.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

Svesni su toga u taboru Sloge, pa će pred domaćim navijačima pokušati iskoristiti loš trenutak gostujućeg tima i dodatno im produbiti krizu.

Nadam se da smo pobedom nad Tuzlom napravili taj psihološki momenat u našu korist. Sigurno da svaka utakmica, a pogotovo protiv sarajevskih premijerligaša, donosi dodatni motiv. Mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo i ovu sezonu. Napravio je dobre rezultate u evropskim utakmicama. Zgusnuti raspored im je uzeo mnoge energije. Sada su u svojim problemima u koje svi dođu. Sada razmišljaju posle dva vezana poraza da im je ovo prilika da se izvade. Međutim, mi igramo na svom terenu pred svojima navijačima i siguran sam da imamo snage i energije, da odigramo kvalitetno. Protiv Željezničara nije dovoljno odigrati borbeno, treba odigrati i kvalitetno. Trebamo sprečiti njihove dobre strane, a imaju i loše strane“, rekao je trener Sloge Vlado Jagodić.

Željezničar je prvenstvo otvorio odlično pobedivši Borac na Grbavici 2:0. Od tada, poraz na gostujućem i dve pobede na domaćem terenu, prethodili su seriji od dva vezana poraza. Prvo je na red došao gostujući poraz od Veleža, a potom je celi plen sa Grbavice odneo Gošk.

Govorio je trener Želje o tome da je njegov tim stigao umor od Evrope, te da nedovoljan igrački kadar uzima danak, pa će Plavi imati dodatnih problema i na današnjem gostovanju. Zbog kartona neće biti kapitena Kosorića, dok zbog povreda verovatno neće biti vezista Mekića i napadača Krpića.

Situacija koja nije nimalo bajna, pogotovo kad je cilj pokušati ostvariti prvu gostujuću pobedu i izaći iz krize.

"Spremni smo na sve, duga je sezona na kraju ćemo zbrojiti sve. Ova ekipa je dobra i ne vidim zašto se ne bi izvadila iz krize. Verujemo u ovaj tim, možemo dobiti svakoga u ovoj ligi. Evo, kada sam analizirao GOŠK, ne znam kako smo primili tri gola. Treba da budemo iskreni i mi neke utakmice nismo zaslužili bodove i golove, ali to je fudbal, sve se to vrati. Mladi igrači imaju malo pritiska, ali treba to proći, želimo mi mlade igrače. Ne smemo mlade igrače ubijati. Dres Želje je težak i mislim da će to biti dobro. Imam hrabru ekipu, kao trener neću se nikada braniti, uvek ću napadati. Realnost Želje je stabilizacija kluba i da igramo dobar fudbal. Stvaramo jedan moćan sistem, sutra kad bude bolje vreme da budemo u svakom smislu dobar klub. Uradilo se dosta stvari, radi se još. Mnogo stvari radimo s ovim budžetom koji imamo", istakao je Bašić.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – ZAOSTALI MEČ 2. KOLA

Sreda

15.00: (2,80) Sloga Doboj (2,95) Željezničar (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiH 1FK ŽeljezničarŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara