Igrači Zrinjskog (©Reuters)
Igrači Zrinjskog (©Reuters)

Sloga moćna kod kuće, ali sada stiže Zrinjski

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 11:26

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Šampion danas (16.00) gostuje u Modriči

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Prolećni deo prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine započeo je očekivanim rezultatima, pa je stanje na tabeli poprilično realno i onako kako je završena jesen. Za titulu će se boriti dve ekipe, dok će za opstanak biti mnogo veća borba. Utakmice 21. kola igraju se u naredna tri dana, a najzanimljiviji meč dana igra se u Modriči, gde Slogi stiže šampion Zrinjski. Bitni dueli igraju se u Tuzli i Konjicu.

Izabrane vesti

Najprijatnije iznenađenje prvenstva je definitivno Sloga. Tim iz Doboja je trenutno na petom mestu, sa svega četiri boda manje od trećeplasiranog Veleža. Tim igra kao preporođen pod vodstvom Vlada Jagodića, a pogotovo se to odnosi na domaće utakmice. Gledajući po utakmicama na svom terenu, Sloga je trećeplasirana sa čak 25 bodova, a samo su ispred Zrinjski i Borac.

Pritom, Sloga domaće utakmice igra u Modriči jer se stadion u Doboju renovira. Padali su na njihovom stadionu i Željo i Sarajevo i Široki Brijeg, tako da svi klubovi koji dolaze Slogi na noge, dolaze sa velikim respektom. Ovog proleća, Slogi ide dobro. Osvojila je sedam bodova iz tri utakmice. Savladala je Igman i Gošk, dok je remizirala sa Veležom.

U Kupu BiH ima dobre šanse za plasman u polufinale jer je u prvom meču poražena od Posušja 3:2, tako da ima solidan rezultat pred revanš. Sve to daje Slogi dobre šanse za optimizam. Pa i kada dolazi Zrinjski.

"Susret protiv Zrinjskog na domaćem terenu je najteži zadatak za nas u ovoj polusezoni. Zrinjski je šampion države i učesnik grupne faze evropskog takmičenja, čime je ostvario istorijski uspeh na kojem mu ponovo čestitam. Sigurno je da i mi imamo svoje ambicije. Oni su apsolutni favoriti, ali mnogi su protiv nas bili favoriti u Modriči i Doboju pre utakmice, pa se posle utakmice dešavalo nešto drugo. Daleko od toga da ja u ovom trenutku pretim, niti to mogu niti želim. Ja sam i prošle sedmice pokušao apostrofirati raspored i kalendar takmičenja jer nam se nije izašlo u susret, ali očigledno da to ne vredi i ne želim o tome ni pričati”, rekao je Vlado Jagodić.

S druge strane, Zrinjski je ovog proleća doživeo jednu malu renesansu. Došao je novi trener sa velikim iskustvom Željko Petrović, te nekoliko novih igrača. Cilj Zrinjskog biće pokušati stići zahuktali Borac, a razlika iznosi sedam bodova. Plemići su na startu remizirali sa Željezničarom u gostima, ali su posle toga vezali sve pobede.

16.00: (7,50) Sloga Doboj (3,70) Zrinjski (1,48)

Podiglo je to samopouzdanje u redovima šampiona, pa i danas idu sa velikim ambicijama, ali i sa velikim respektom.

"Gledao sam Slogu u Gabeli. Mislim da je to najveća ekipa u Evropi. Ne znam koliki je prosek visine kod njih, ali stvarno su fudbaleri ogromni. Oni imaju svoj stil, a mi svoj. U principu, skoro protiv svih smo favoriti, osim možda kada igramo u gostima protiv Borca. Klub je dostigao taj nivo, ali ne samo mi, tu su i Borac, Velež, Sarajevo. Gde god se pojavimo, jedni smo od favorita, ali vidiš da favoriti uvek ne pobeđuju. Tereni su stvarno grozni na četiri-pet stadiona. Treba dobro se razmisliti da li je potrebno da se na tim terenima igra, jer se prenosi veoma loša slika u vezi naše lige. Ne mogu ti klubovi ništa da urade jer možda nemaju sredstava, ali svim silama mora neko da pomogne. Igra zaslužuje igru”, izjavio je trener Mostaraca Željko Petrović.

IGMAN - ŠIROKI BRIJEG (13.00)

Igmanu gori pod nogama. Posle domaćeg poraza od Goška, tim iz Konjica je bez ispaljenog metka pao u Mostaru protiv Zrinjskog, pa sa ogromnim pritiskom čeka današnji duel. Borba za opstanak je sve veća, pa ukoliko ostanu poraženi, mogao bi Igman biti kandidat za selidbu u niži rang.

Široki Brijeg je u odličnoj formi. Proleće su otvorili sa dve pobede. Gostujućom nad Sarajevom te domaćom nad Željezničarom, što ih čini jedinom ekipom koja ima maksimalan učinak ovog proleća. Novi trener Dino Skender je očito doneo neku novu energiju, te se može reći da kao favoriti ulaze u današnji duel.

TUZLA SITI - ZVIJEZDA (13.00)

Tuzla je ekipa kojoj takođe gori pod nogama. Iako su sa velikim ambicijama ušli u nastavak sezone i sa velikom nadom za opstanak, nije baš dobro krenulo. Upisala je dva poraza, te više nemaju prava na kiks. Ako negde treba da traže pobedu, to je protiv fenjeraša. Ukoliko ne uspe u toj nameri, situacija će biti skoro pa bezizlazna.

Zvijezda je uprkos činjenici da ima mali broj bodova, pokazala da se neće predati. U prošlom kolu uspeli su da pobede Sarajevo i time podignu samopouzdanje. To će sigurno biti motiv za današnje gostovanje direktnom rivalu, jer ukoliko pobede nada za opstanak bi se mogla povećati.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 21. KOLO

Subota

13.00: (2,45) Igman (3,00) Široki Brijeg (2,95)

13.00: (1,60) Tuzla Siti (3,70) Zvijezda (5,40)

16.00: (7,50) Sloga Doboj (3,70) Zrinjski (1,48)

Nedelja

14.00: (3,30) Posušje (3,00) Velež (2,25)

18.45: Željezničar – Sarajevo

Ponedeljak

17.45: Borac Banjaluka – GOŠK Gabela

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHZrinjskiŽeljko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara