Juraj Kucka, kapiten Slovačke (©Reuters)
Juraj Kucka, kapiten Slovačke (©Reuters)

Slovaci oslabljeni u Izraelu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.09.20. | 14:06

Posle poraza od Čeha pred izabranike Pavela Hapala težak duel u Netanji protiv potencijalnog rivala Srbije u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine

Posle prvog kola Grupe 2 Lige nacija, divizije B, Slovačka je na poslednjem mestu. U „bratskom“ duelu u petak poklekla je od Češke u Bratislavi (1:3). Prilika za popravni četi Pavela Hapala se pruža danas (20.45) u Izraelu, u gradu Netanji na obalama Sredozemnog mora.

Slovaci ne mogu za ovu reprezentativnu akciju da računaju na najboljeg igrača u ovoj deceniji Mareka Hamšika, koji brani boje kineskog Dalijana već drugu sezonu. Pre toga je čak 12 godina igra za Napoli.

Izabrane vesti

Takođe, Peter Pekarik, Ondrej Duda i Adam Zrelak nisu otputovali u Izrael, a defanzivac Lukaš Štetina povređen je u meču protiv Češke. Branislav Ninaj je takođe ostao kod kuće zbog zdravstvenih problema.

Selektor Hapal je priznao da ima problema oko sastava tima za meč drugog kola Lige nacija.

"Ne samo da imamo problema sa igračima koji nisu stigli, već i ovi koji su ovde, nisu u formi. Izrael je veoma tehnički tim. Mislim da smo dobro pripremljeni za protivnika. U svakom slučaju, očekujem bolje izdanje nego pre tri dana“, rekao je Hapal.

Kapiten tima, fudbaler Parme, Juraj Kucka veruje u bolje izdanje svog tima.

"Rekli smo neke stvari posle meča sa Češkom, preuzeli smo odgovornost. Videli smo kako je izgledala utakmica sa tribina, a verujem da će ovaj put izgledati drugačije. Nemam puno iskustva sa izraelskim fudbalom, ali treneri su nam dali dovoljno informacija. Rezultat iz Škotske je dobar za njih. Moramo mnogo bolje nego protiv Čeha“, rekao je Kucka, prenosi slovački portal sport.aktuality.sk.

Izraelci su potencijalni rivali Srbije u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine. U petak su odigali nerešeno sa Škotskom u Glazgovu (1:1) na premijeri drugog izdanja Lige nacija. Jedini gol za goste delo je napadača kineskog Guangdžoua R&F Erana Zahavija. On je prošle godine bio najbolji strelac kinske Superlige sa 29 golova, ali ove nije tako ubojit kao prethodne sezone.

Osim Zahavija, Slovaci strepe i od Munasa Dabura, napadač Hofenhajma, koga dobro pamte navijači Crvene zvezde iz dvoboja sa austrijskim Salcburgom u dvomeču plej-ofa za Ligu šampiona pre dve godine. Vođa na sredini terena je vezista Partizana Birbas Natho, koji ove sezone i ne briljira u crno-belom dresu.

Izrael nikada nije pobedio Slovačku. Samo je jednom ostao neporažen u četiri međusobna duela. Poslednji put su odmerili snage pre šest godina u prijateljskom meču kada je bilo 3:1 za Slovake.

LIGA NACIJA B - 2. KOLO

Nedelja

GRUPA 3

Mađarska - Rusija 2:3 (0:2)

/Šalaj 62, Nikolić 70 – Ant. Mirančuk 15, Ozdojev 34, Fernandes 46/

Srbija - Turska 0:0

GRUPA 4

Vels - Bugarska 1:0 (0:0)

/Vilijams 90+3/

Republika Irska - Finska 0:1 (0:0)

/Jensen 64/

Ponedeljak

GRUPA 1

20.45: (1,75) Austrija (3,50) Rumunija (5,10)

20.45: (3,20) Severna Irska (2,75) Norveška (2,65)

GRUPA 2

20.45: (2,05) Izrael (3,40) Slovačka (3,70)

20.45 Češka - Škotska

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijareprezentacija Slovačkereprezentacija Izraela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara