Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Slovačka brana popustila u finišu: Haland majstorski bocnuo, Edegard plasirkom overio pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 20:07

Norvežani slavili u Oslu - 2:0

Za Norvešku “finale”ove godine neće biti Svetsko prvenstvo u Kataru, kao što će biti slučaj za Srbiju, već utakmice u B diviziji Lige nacija. Skandinavska selekcija nije uspela da izbori ni baraž, pa će maksimalno nabrijana biti za mečeve u Ligi nacija koju će otvoriti gostovanjem Srbiji.

Utakmice u martovskom prozoru poslednja su prilika za uigravanje reprezentacijama pre nego što počne Liga nacija, a Norvežani su poput Srbije u prijateljskom susretu zabeležili trijumf. Četa Stalean Solbakena u finišu je slomila otpor Slovačke, a kreatori pobede bili su Erling Haland i Martin Edegard - 2:0 (0:0).

Izabrane vesti

Orlovi su u Budimpešti demonstrirali da odišu sigurnošću, s pola snage je tim Dragana Stojkovića stigao do trijumfa protiv Mađarske. Pokazala je Srbija da joj je Piksi promenio mentalitet i usadio ratnički gen. Više joj Mađari i timovi sličnog ranga ne predstavljaju pretnju, nisu nerešiva enigma, pa nema sumnje da će sa identičnim samopouzdanjem Orlovi ući i u junski dvoboj sa Norveškom.

Izveo je Stale Solbaken u Oslu najveće zvezde na teren, napad je predvodio Erling Haland, a u startnoj postavi našli su se i Martin Edegard, Aleksander Serlot, Mohamed Eljunusi... Ali, skandinavska selekcija na domaćem terenu teškom mukom probila je bedem Slovaka. Dominirala je Norveška, diktirala tempo i granatirala gol rivala o čemu svedoči čak 21 udarac na gol. No, do vođstva došla je tek u završnici.

Slovaci su držali norvešku gol-mašinu vezanom, polazilo im je za rukom da obuzdaju Erlinga Halanda sve do 77. minuta, kada je napadač Borusije Dortmund izašao sam pred golmana i bocnuo loptu. Spojio ga je sa golom rezervista Kristijan Torstvet, kome nije prošla prvobitna zamisao, ali je imao sreće da mu se lopta vrati u noge i dobije priliku da uposli prvu violinu.

Pratila je sreća Norvežane u finišu, želeo je makazicama Erling Haland da stavi tačku na meč - loše je zahvatio loptu. Nije uspeo da je lansira ka golu, stigla je do Matsa Delija, koji je odložio na rub kaznenog prostora, a Martin Edegard je prelepim udarcem u kontra ugao zatresao mrežu.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Petak

Norveška - Slovačka 2:0 (0:0)

/Haland 77, Edegard 80/


tagovi

reprezentacija Norveškereprezentacija SlovačkePrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara