Slovenija večeras vrišti od besa i nemoći, Severna Makedonija plače, Poljska i Austrija slave (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.19. | 22:48

Poljaci se plasirali na EP, Austrijanci su blizu

Teorija još postoji, ali slovenačke i makedonske nade o plasmanu na EURO 2020. kroz kvalifikacije, su večeras umrle.

Na EP se pobedom (2:0) nad Severnom Makedonijom plasirala Poljska, dok je Austrija pobedom (1:0) u Sloveniji napravila ključni korak ka istom cilju. Do kraja su ostala još dva kola, ali Slovenci ili Makedonci će samo uz pomoć neverovatnog raspleta uspeti da preskoče Austrijance koji drže sve u svojim rukama i imaju dve meč lopte.

Izabrane vesti

Poljska je u Varšavi uz mnogo muke ipak uspela da opravda ulogu favorita i slomije otpor nezgodnih Makedonaca koji su sanjali iznenađenje i pobeda sa kojom bi se potpuno ravnopravno uključili u borbu za jedno od prva dva mesta.  

Izdržali su Makedonci udarni nalet Poljaka u uvodnih 20 minuta igre kada je Zjelinski pogodio stativu i do kraja poluvremena se odlično branili. Levandovski je bio potpuno neutralisan. Ali Makedonci nisu uspevali da priprete protivniku osim šuta Alioskog koji je zaustavio Ščensni i bilo je samo pitanje kada će golman Dimitrievski kapitulirati.

Poljaci su dodali gas u drugom poluvremenu, selektor je ubacio adute sa klupe i uveo Milika i Frankovskog umesto Šimanskog i Grosickog što mu se brzo isplatilo. Čikagov vezista Frankovski se sjajno ubacio pred gol Severne Makedonije u 74. minutu, skinuo šut sa noge Levandovskom i postigao prvi gol u dresu nacionalnog tima! Nije mogao da izabere bolji momenat...

Grogirani Makedonci nisu uspeli da se oporave i da uzvrate. Ubrzo su primili i drugi gol. Milik je u 80, minutu postigao fenomenalan gol udarcem sa 20 metara i rešio sve dileme. Poljska je izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Severnoj Makedoniji ostaje teoretska šansa. Moraju u sledećem kolu da pobede u Austriji sa više od tri gola razlike, potom u poslednjem da savladaju Izrael, a da Austrija izgubi u Letoniji. Neće se desiti...

U paklenoj atmosferi u Stožicama kakva dugo nije viđena na utakmicama slovenačke reprezentacije, komšije iz Austrije su servirale domaćima hladan tuš i minimalnom pobedom u direktnom duelu zakoračile ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Slovenija je mogla da pobedom preskoči Austriju na drugom mestu i da sve drži u svojim rukama pred poslednja dva kola. Ali nije uspela... Sada joj kao i Severnoj Makeodniji igra samo teorija. Moraju da pobede Letoniju kući i Poljsku u gostima, a da Austrija izgubi od Makedonaca i Letonaca. Ni to nešto što će se desiti...

Austrijancima je pobedu u Ljubljani doneo mladi Hofenhajmov defanzivac  Štefan Poh golom u 22. minutu. Posle kornera Interovog pojačanja Valentina Lazara, Poh je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu. Nekoliko minuta pre toga je Oblak sjajno zaustavio udarac Gregoriča i videlo se da su Austrijanci došli po pobedu.  

Slovenci su slabo igrali, nisu uspevali da stvore šansu, ali su i debelo otšećeni. U dva navrata su tražili penal zbog igranja rukom Austrijanaca u svom šesanestercu, a čini se da je jedan bio siguran penal. Međutim, u kvalifikacijama nema VAR tehnologije, a sudija Čakir je pogrešio. Pogledajte obe situacije...

Takođe, Slovenci su oštećeni i u 36. minutu kada je gostujući bek Ulmer zbog divljačkog starta nad Bezjakom trebalo da dobije crveni karton, ali mu je Čakir pokazao samo žuti.

Očekivalo se da Slovenci krenu na sve ili ništa u drugom poluvremenu i da napadnu, ali nisu uspeli. Hteli su, ali nisu znali kako. Austrija je sjasno kontrolisala situacija i uspela da zadrži minimalnu prednost koja je dovela na korak od plasmana na EP.

GRUPA G

Nedelja

Poljska - Severna Makedonija 2:0 (0:0)
/Frankovski 74, Milik 80/

Slovenija - Austrija 0:1 (0:1)
/Poh 22/

Utorak

20.45:  (1,08) Izrael   (11,00)  Letonija  (28,00) 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara