Kasper Šmajhel (©Reuters)
Kasper Šmajhel (©Reuters)

Šmajhel "spustio" Engleze: Da li je fudbal ikada bio kod kuće?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 23:30

Teško da će golmanu Lestera ova izjava biti zaboravljena ukoliko Danci pobede u sredu

Celu karijeru Kasper Šmajhel brani u Velikoj Britaniji. Počeo je u Mančester sitiju, gde mu je slavni otac Peter završio karijeru iako je najveće uspehe beležio na golu gradskog rivala Junajteda, a već 10 godina je u Lesteru, s kojim je 2016. kreirao jednu od najlepših fudbalskih priča osvojivši Premijer ligu.

Sve to čini ga jednim od omiljenih fudbalera u Engleskoj, međutim, izjava uoči polufinalna Evropskog prvenstva mogla bi da mu poremeti status. Sigurno će, ukoliko Danci pobede u sredu uveče na Vembliju.

Izabrane vesti

Naime, 34-godišnji čuvar mreže upitan je na konferenciji za medije kako gleda na to da bi mogao da spreči da se fudbal vrati kući, što je čuvena fraza kojom se diče Englezi uoči svakog velikog turnira, ističući da su oni ti koji su izmislili "najvažniju sporednu stvar na svetu".

"Da li je ikada bio kod kuće? Ne znam, da li ste ikada osvojili?", upitao je Šmajhel.

Odgovor novinara bio je da jesu, 1966, ali usledila je nova lekcija.

"Zar nije to bilo Svetsko prvenstvo".

Pošto se našalio - s punim pravom - Danac je rekao da ga tema o "povratku fudbala kući" ne zanima mnogo.

"Da budem iskren, nisam mnogo razmišljao o tome koliko bi Englezima značilo da ih zaustavim, više me zanima koliko bi to značilo Dancima. Zemlji od samo pet i po miliona stanovnika", jasan je bio Šmajhel.

Najveću pretnju iskusni golman imaće od Harija Kejna, koji je proradio kada je bilo najpotrebnije - u nokaut fazi. Dobro se poznaju iz premijerligaških okršaja.

"Kejn je klasa od napadača, on garantuje veliki broj golova svake sezone. Ima odličan instinkt. Mislim da je on, bez dileme, jedan od najboljih svetskih napadača".

Osvrnuo se Šmajhel i na ukupan kvalitet engleskog tima, koji zaista na ovom turniru deluje veoma dobro.

"Kada imate tim kao što je Engleska, s mnogo zvezda u njemu, onda postoji pritisak da se pobeđuje. Znaju šta će morati da urade da bi nas pobedili", zaključio je danski čuvar mreže.



tagovi

Kasper ŠmajhelEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara