©Starsport
©Starsport

Smederevo pobedom ukrasilo povratak u Prvu ligu, Jedinstvo i Karikari nemilosrdni na startu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 19:46

Kolubara iz penala poražena u Vršcu (0:1)

Duelima u Smederevu, Vršcu i Ubu počela je nova sezona Mozzart Bet Prve lige, a u sva tri susreta ceo plen pripao je domaćinima.

Posebno ubedljivi bili su fidbaleri Jedinstva koji su na krilima Kvakua Karikarija sa četiri lope u mreži ispratili Novi Sad (4:0). Ofanzivac iz Gane prethdne sezone je potvrdio da je jedan od najboljih stranaca koji se obreo u prvoligaškom društvu u Srbiji, a da bi i druga sezona na istoj pozornici mogla da mu donese jednu od važnih uloga pokazao je već na premijeri.

Izabrane vesti

Inspirisani ofanzivac u 8. minutu je poslao loptu za Igora Milanovića kojem je potom preostao lakši deo posla na putu do prednosti domaćina. Rano stečena prednost dozvolila je nešto komforniji pristup Ubljanima, a neposredno pred odlazak na odmor Danilo Miladinović je akciju po desnom boku pretočio u gol.

U 73. minutu Jedinstvo je nastavilo rafal, a ovaj put Miladinović je poneo ulogu asistenta, dok je Karikari demonstrirao egzekutorske kvalitete. Isti igrač, drugi put se u strelce upisao u 83. minutu i ujedno postavio konačni rezultat.

Istovremeno, Smederevo je na svom terenu protiv Inđije pokazalo da će biti ozbiljan konkurent za visok plasman, a rasplet koji je usledio nagovestila je pretnja već u uvodnim minutima kada se Stefan Stevanović našao u odličnoj poziciji, ali nije uspeo da kontru pretoči u vođstvo. Vrlo brzo potom Stevanović se našao ponovo u centru pažnje jer je fauliran pred golom rivala. Sudija Stefan Đokić nije imao dileme, pokazao je na belu tačku, a igrač nad kojim je i naprevljen penal je izveo kazeneni udarac i načeo Inđiju.

Sjajan početak utakmice golom je ukrasio i Nikola Dimitrijević koji je u 16. minutu glavom u mrežu prosledio loptu prethodno sa levog krila poslatu od strane Nikole Stojkovića. Dva gola u sedasm minuta ispostavila su se i kao jedina viđena na stadionu Oklopnika danas, a gostima posao nije dovoljno olakšao ni drugi žuti karton i isključenje Nikole Vujičića u 64. minutu.

Veoma uzbudljivo bilo je i u Vršcu gde je domaćin dočekao Kolubaru, a jedini gol viđen je u 62. minutu iz penala. Nemanja Nikolić je u akciji koja je prethodila najstrožoj kazni oborio Aleksandra Lazevskog, a gol vredan tri boda postigao je Vukašin Braunović.


PRVA LIGA SRBIJE - 1. KOLO

Subota

Jedinstvo - Novi Sad 4:0 (2:0)

/Milanović 8, Miladinović 45, Karikari 73, 83/

Smederevo - Inđija 2:0 (2:0)

/Stevanović 9p, Dimitrijević 16/

OFK Vršac - Kolubara 1:0 (0:0)

/Braunović 62p/

20.00: (2.15) Metalac (3.25) Grafičar (3.25)

20.00: (1.90) Sloboda (3.30) OFK Beograd (4.00)

Nedelja

17.30: Mladost - Radnički SM

17.30: Radnički NB - Dubočica

20.00: Mačva - Tekstilac


tagovi

Jedinstvo UbRFK Novi SadSmederevoFK InđijaOFK VršacKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara