Karlos Paredes (©AFP)
Karlos Paredes (©AFP)

Smenili trenera posle dva kola, novi debituje u „šumi“

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 23:03

U Asunsionu će protiv bivšeg kluba Olimpije (nedelja, 23.55) svoj prvi nastup kao šef stručnog štaba Takuarija da zabeleži Karlos Paredes

Za čelnike nekih klubova se zna da nemaju mnogo strpljenja i da su skloni tome da često smenjuju trenere. Ipak, malo ko to uradi baš kao paragvajski prvoligaš Takuari, koji je uručio otkaz Robertu Pereiri posle samo dva kola takmičenja u Aperturi. Već je pronašao i zamenu, na klupu je seo Karlos Paredes, koji će debitovati u noći između nedelje i ponedeljka, u 3. kolu na gostovanju svom bivšem klubu Olimpiji Asunsion.

Pereira je na klupu Takuarija došao u oktobru prošle godine i priveo je sezonu kraju. Završio je u Klausuri peti na tabeli, a očekivalo se da će rezultati da budu bolji posle odrađenih priprema sa ekipom.

Izabrane vesti

Međutim, nisu bili. U prva dva kola Takuari je izgubio prvo na gostovanju Trinidenseu sa 2:0, a zatim i kod kuće od Gvairenje sa 2:1. To je bilo dovoljno za Pereirinu ispisnicu, a ekspresno rešenje je 46-godišnji Peredes.

Reč je o dugogodišnjem reprezentativcu Paragvaja, koji je svojevremeno igrao u veznom redu Porta, Ređine i Sportinga iz Lisabona. Najveći deo karijere ipak je Paredes proveo u dresu Olimpije iz Asunsiona, matičnog kluba, u koji se posle vraćao još dva puta.

23.55: (1,35) Olimpija Asunsion (4,50) Takuari (8,00)

Tu je i okončao igračku, a potom započeo trenersku karijeru, pre nego što je izmenjao nekoliko domaćih klubova. Od prvoligaša, Paredes je trenirao Gvairenju i Lukenjo, kao i mladu reprezentaciju Paragvaja.

Sudbina je htela da Paredes debituje na klupi Takuarija baš noćas na stadionu „Manuel Fereira“, odnosno u popularnoj „Šumi“, kako navijači zovu svoj dom, zbog brojnog zasađenog drveća oko njega. Paredes je sa tim timom, doduše kao igrač, osvojio šest titula i delom je odgovoran za to što je Olimpija najuspešniji fudbalski klub u Paragvaju. Velikan iz Asunsiona je bio prvak ukupno 46 puta, a prate ga Sero Portenjo sa 34, odnosno Libertad sa 22 trofeja. Takuari još uvek nije osvojio nijedan.

Uvek je zadovoljstvo vratiti se u Olimpiju, ali ovog puta dolazim namršten. Bićemo težak protivnik mom bivšem klubu“, uverava Paredes.

Osvajač prošlogodišnje Klausure je trijumfalno započeo novi šampionat. U prvom kolu je savladao Lukenjo sa 2:1, pogotkom Fernanda Kardoza u 70. minutu. Posle toga mu je odložen susret 2. kola sa Nasionalom, tako da je imao malo više vremena da se spremi za ovaj meč.

Protiv Takuarija neće igrati dva defanzivca domaćina, Viktor Salazar i Ivan Tores, koji su povređeni. Tores je počeo da trenira, ali još nije na 100 odsto. Što se tiče igrača Takuarija, nedostajaće Viktor Ajala, koji se razboleo.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 3. KOLO

Petak

Amelijano – Resistensija 0:3 (0:1)

/Martinez 13, Salinas 50, Pereira 68/

Subota

Libertad – Lukenjo 1:1 (0:1)

/Ovijedo 47 – Perez 36/

General Kabaljero – Nasional 0:1 (0:1)

/Kandija 28/

Nedelja

Sero Portenjo – Guarani 1:1 (0:0)

/Čurin 77 – Kaseres 51/

Gvairenja – Trinidense U TOKU

23.55: (1,35) Olimpija Asunsion (4,50) Takuari (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija AsunsionParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara