Forsberg (© Reuters)
Forsberg (© Reuters)

Smenjen Zlatan Ibrahimović: Emil Forsberg najbolji igrač Švedske

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.12.21. | 23:29

I to u sezoni kad i nije blistao u RB Lajpcigu

Prva asocijacija za švedski fudbal već dve decenije je Zlatan Ibrahimović. Samo što više nije njen najbolji igrač. To priznanje završilo je u rukama Emila Forsberga.

Fudbalski savez Švedske proglasio je u ponedeljak veče pojedince koji su pružili najviše u godini na izmaku, a prema proceni odgovornih odskočio je ofanzivac RB Lajpciga. Možda ponajviše zbog učinka na Prvenstvu Evrope, pošto je na četiri utakmice dao isto toliko golova i bio najzaslužnji za plasman u osminu finala, gde je selekciju Tri krune zaustavila Ukrajina tek posle produžetaka.

Izabrane vesti

Ovo priznanje mi znači sve. Naviše što mogu da dobijem od svog naroda. Pokazatelj je da je iza mene fantastična godina i da sam tokom nje bio zaista dobar. Nagrada me baš čini ponosnim“ , radostan je Emil Forsberg koji je sa RB Lajpcigom izborio plasman u Ligu šampiona, ali ruku na srce nije imao posebno impresivne brojke na klupskom nivou.

Nije ni Zlatan Ibrahimović, jer jer 2021. okončao sa 13 pogodaka i dve asistencije u dresu Milana. Vratio se i u reprezentaciju, međutim, sa njom (još) nije izborio plasman na Mundijal u Kataru. Prošle godine je bio najbolji, ukupno 12 puta u karijeri, osim njega u poslednje vreme na tronu su bili samo Andreas Grankvist i Viktor Lindelof.

I sad – Emil Forsberg.


tagovi

Švedska 1ŠvedskaZlatan IbrahimovićEmil Forsberg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara