Điđi Bekali (©AFP)
Điđi Bekali (©AFP)

Smicalice, podvale i intrige pred derbi koji može da odluči šampionat

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.06.20. | 08:58

FCSB gostuje Klužu, čiji igrači su pred duel sa Bekalijevim sastavom dobili platu za mart

Stari je to lisac. Pa još političar. Pride i multimilioner. Ne preza ni od čega. Spletke su sastavni deo života Điđija Bekalija, a brojne kotroverze preneo je i na svoj fudbalski klub. FCSB je već godinama u Rumuniji sinonim za razne smicalice, podvale, intrige... Jedno takvo "muljanje" Bekali je pokušao da "proda" pred večerašnji derbi prvenstva sa Klužom, koji bukureštanskom timu beži četiri boda (19.00).

Izjava da bi voleo da ukrade trenera Železničara Dana Petreskua, bez ikakvog pogovora, puštena je u etar kako bi dekoncentrisao glavnog konkurenta u šampionskoj trci.

Izabrane vesti

"Ako dođe u FCSB, pustio bih ga da radi šta hoće", rekao je Bekali.

Da li je uspeo u svojoj nameri saznaćemo posle dvoboja na CFR stadionu u Transilvaniji, koji bi mogao da determiniše finiš sezone u Ligi 1. Kluž je pred 3. kolo plej-ofa u prednosti, a potencijalni uspeh u sudaru sa bukureštanskim rivalom doveo bi ga u savršenu situaciju.

"Tri boda kod kuće, bod u gostima. Ko god da im je rival, uvek igraju isto. Igraju najružniji fudbal u Rumuniji, ali lagano će biti prvaci", rekao nam je pre neki dan o Klužu Slavko Perović, napadač bukureštanskog Dinama.

A treba verovati nekome ko je akter u rumunskom fudbalu i video je na licu mesta kako to izgleda.

Kluž je najdominantnija ekipa rumunskog fudbala u poslednje tri godine i tako će najverovatnije i ostati. Aktuelni šampion hita ka trećoj uzastopnoj tituli koju bi mogao i definitivno da prelomi ovog vikenda. Na noge mu dolazi najveći izazivač FSCB, koji već godinama ne zna za uspeh u Klužu.

Domaćin je nemilosrdan na svom terenu u Transilvaniji. Železničari ove sezone na svom terenu imaju 12 pobeda, dva remija i nijedan poraz u rumunskom šampionatu. To dovoljno govori o superiornosti kada igraju na svom stadionu, doduše pred publikom, koje sada neće biti.

FSCB ima zanimljivu tradiciju gostovanja u Klužu gde nije pobedio od 2014. godine. Međutim, nije ni izgubio od 2015. već je u poslednjih pet godina nanizao šest remija. Ovoga puta bi i nerešen ishod bio tračak nade za Bekalijev tim da može u finišu prvenstva da okrene trku u svoju korist. Nekadašnja Steaua zaostaje četiri boda za Klužom, uz derbi na svom terenu do kraja sezone. Ako bi ostala na zaostatku od četiri boda, imala bi čemu da se nada. Međutim, isto tako i Kluž ima sve potrebne preduslove da pobedom definitivno izbaci najvećeg rivala iz trke i da sedam kola pre kraja praktično, ne i teorijski, overi odbranu krune.

Kormilar FCSB-a Bogdan Vintila neće moći da računa na povređene Julijana Kristeu, Jonuca Panciru i Aristidisa Soiledisa, pa će biti prinuđen da improvizuje. Dragoš Nedelku i Ovidiu Popesku su moguća rešenja koja će Vintila da iskoristi, dok je srpski as Bogdan Planić očekivan u startnoj postavi.

Sa druge strane, igrači Kluža primili su dobre vesti 48 sati pre derbija. Puleni Dana Petreskua dobili su plate za mart, a najavljeno im je i da će u skorije vreme dobiti još zaostalih zarada.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF

Nedelja

19.00: (2,15) Kluž (3,05) FCSB (3,90)

Ponedeljak

19.00: (2,50) Astra (3,05) Gaz Metan (3,05)

Univerzitatea Krajova - Botošani ***odloženo

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1FCSBKluzDan PetreskuĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara