Mario Gece (©Reuters)
Mario Gece (©Reuters)

Šmit vodi Gecea u Lisabon, na listi želja i desni bek Slavije Prag

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.05.22. | 16:43

Za dva transfera Benfika će platiti oko 10.000.000 evra

Rekonstrukcija Benfike je u toku. Poslednja titula osvojena je 2019, a nekadašnji vezista Rui Košta, danas predsednik kluba, želi što pre da vrati klub na tron portugalskog fudbala.

Poverenje za vođenje tima dato je Rodžeru Šmitu, 55-godišnjem Nemcu koji je u minuloj sezoni sa PSV Ajndhovenom osvojio Kup Holandije i do pred sam kraj parirao vodećem Ajaksu. Zajedno sa trenerom iz Holandije bi mogao da stigne i Mario Gece, a pogled je upućen i ka Pragu, odnosno desnom beku Slavije, Aleksanderu Bahu, piše portugalska Abola.

Izabrane vesti

Nekadašnja zvezda nemačkog fudbala ima ugovor sa PSV-om na još dve godine, tako da će biti potrebno platiti obeštećenje, koje iznosi 4.000.000 evra, dok je cena 24-godišnjeg Danca koji je ove sezone u 24 utakmice češkog prvenstva sakupio 10 asistencija i dao tri gola između 6.000.000 i 7.000.000 evra.

Nadaju se u Lisabonu da će možda i spustiti cifru tokom pregovora sa Slavijom, dok bi dolazak Gecea trebalo da bude lakši posao zbog uticaja njegovog doskorašnjeg trenera u Ajndhovenu. Navodno je dogovor sa 29-godišnjim vezistom već postignut.

Gece je u PSV stigao pre dve godine kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Borusijom Dortmund. Pod komandom zemljaka imao je vrlo zapaženu ulogu u timu iz Ajndhovena. Prošle sezone je sakupio čak 52 nastupa, u kojima je dao 12 i namestio 11 golova.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Mario GeceBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara