Roberto Mančini (©Reuters)
Roberto Mančini (©Reuters)

Šok na Čizmi: Roberto Mančini napustio klupu Italije, licitacija počela sa imenima Spaletija i Kontea

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 14:07

Niko ne zna prave razloge

Mirno nedeljno popodne i odjednom – bura u italijanskom fudbalu. Roberto Mančini je šokirao tamošnju javnost odlukom da napusti kormilo reprezentacije Italije deset meseci pre početka Evropskog prvenstva.

Vest je potvrdio Fudbalski savez uz napomenu da je sinoć obaveštena o selektorovoj odluci.

Izabrane vesti

Ovim se završava važno poglavlje u istoriji Azura, koje je počelo maja 2018. i koje se završilo finalom Lige nacije 2023. godine. U međuvremenu i ona pobeda na Evropskom prvenstvu 2020, trijumf koji je ostvarila grupa u kojoj su svi individualci znali kako da postanu tim“, navodi se u saopštenju Saveza.

Nije naravno Mančinjeva era bila obeležena samo uspesima. Na Mundijal u Kataru Italija nije ni putovala, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. počela je porazom od Engleske na domaćem terenu i pobedom na gostovanju kod Malte. I mada se svakako očekuje da bude među prva dva u konkurenciji sa Ukrajinom i Severnom Makedonijom ovakva promena nije joj bila potrebna deset meseci pre početka turnira.

Pre samo dve nedelje Mančini je na sebe prihvatio i zadatak da postavi nov sistem za sve mlađe reprezentativne selekcije, ali se preko noći – predomislio. Ne znamo zašto. Možemo samo da pretpostavimo da mu je zazvonio telefon i da mu je neko ponudio džak para na Bliskom istoku?

Kako bilo, Fudbalski savez Italije je naveo da će ime novog selektora objaviti u narednih nekoliko dana, a mediji su već krenuli sa spekulacijama, pa se pominju mnoga imena. Od Lučana Spaletija, osvajača Serije A sa Napolijem, do Antonija Kontea, koji je bez angažmana otkako je napustio Totenhem.


tagovi

Roberto Mančinifudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara