Aster Vranks (©Reuters)
Aster Vranks (©Reuters)

Šok-terapija za Vukove i prekid crne serije, enigma Bajern, Keln se raduje Dortmundu bez Halanda

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.10.21. | 12:49

Bundesliga: Danas na programu šest duela 10. kola

Marku van Bomelu konačno je odzvonilo u Volfzburgu. Posle osam utakmica bez pobede u nizu, odnosno četiri vezana poraza u Bundesligi, uprava Vukova rešila je da povuče radikalan potez kako bi zaustavila kola koja su krenula nizbrdo. Mihael Froncek vodiće utakmicu u Leverkuzenu i za cilj će imati da po svaku cenu izbegne novi neuspeh.

15.30: (2,00) Leverkuzen (3,60) Volfzburg (4,00)

Izabrane vesti

Naruku nemačkom predstavniku u Ligi šampiona ide činjenica da je rival tokom nedelje imao obaveze u DFB kupu, i ispao kod kuće od drugoligaša Karlsruea, odnosno da mu forma i zdravstveni bilten nisu na visokom nivou. Posle debakla od Bajerna (1:5), Verkself je prokockao dva gola viška u Kelnu (2:2) i pritom ostao bez prvog napadača Patrika Šika, standardnog krila Muse Dijabija i Karima Belarabija.

Sve ovo daje nadu Vukovima da bi mogli da prekinu crnu seriju. Doduše, ni Volfzburg neće biti kompletan. Najbolji strelac tima Vut Veghorst i dalje je van stroja zbog povrede, a pod znakom pitanja je i Luka Valdšmit. Već duže van konkurencije nalazi se Ksaver Šlager.

Ono na šta treba posebno obratiti pažnju - i što podgreva nadu Volfzburga - jeste podatak da onaj ko je domaćin u duelu ovih rivala već punih pet godina veoma loše prolazi. U prevodu - nema nijednu pobedu. Pritom, Bajer je na tri poslednja meča protiv Vukova postigao tek jedan gol, izgubivši prethodna dva susreta pred svojim navijačima - 0:1 i 1:4.

15.30: (9,50) Union Berlin (5,90) Bajern (1,33)

Lider Bundeslige Bajern pre nekoliko dana je doživeo brutalan debakl. Poraz od 5:0 u DFB kupu na terenu Menhengladbaha preokrenuo je nekoliko istorijskih prekretnica, posebno činjenicu da sastav iz Minhena neće odneti vredan trofej u ovom takmičenju. Moraće odmah da pronađe lek u ligaškom merenju snaga, u kojem će izazvati uvek ​​tvrdoglavi Union.

Gosti nisu patili od višestrukih izostanaka, bili su u dobroj formi, nisu se pojavili ni u jednom suštinski krnjem sastavu. I pored toga, zaista su doživeli jednu od najgorih utakmica u poslednjih nekoliko godina. A veliko je pitanje koliko će konačan rezultat iz Kupa uticati na samopouzdanje velikana iz Minhena. Julijan Nagelsman verovatno neće imati lak zadatak da sastavi slagalicu.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

U svakom slučaju, strateg Bavaraca je siguran da njegov tim namerava da što pre pronađe odgovor.

"Ciljamo samo na jedan cilj, a to je da postanemo šampion koji će uskoro ponovo da se uzdigne. Naravno, nameravamo da ispunimo svoje ambicije. Rezultat u sredu bi u suštini mogao da nas razbije. Dovoljan je motiv da se potrudimo da ga zaboravimo ubedljivom pobedom", rekao je Nagelsman.

Prošle godine Bajern nije uspeo da pobedi svog berlinskog protivnika, pošto je u oba slučaja bilo nerešeno. Da bi Bajern zadržao lidersku poziciju i ne bi morao da gleda na okršaj drugih, potrebno je da dobije tri boda.

"Moraćemo da pritiskamo protivnika do poslednjeg trenutka. Union može intenzivno da igra u odbrani i veoma je jak jedan na jedan", rekao je Nagelsman.

Bajern je do sada na vrhu tabele samo bod ispred drugoplasiranog Dortmunda, a Frajburg je na tri boda zaostatka. Sa 33 postignuta gola ima najbolji napad u celoj Bundesligi do sada, a osam primljenih pogodaka su među najslabijim brojevima od svih u ligi. Zato će u Berlinu igrati ulogu izrazitog favorita, iako je domaći tim posle devet kola zauzeo solidno peto mesto.

15.30: (1,50) Dortmund (4,70) Keln (6,75)

Moraće da se nosi Dortmund nekoliko nedelja, a neki izveštaji govore i o celom jesenjem delu, bez najboljeg strelca tima Erlinga Halanda. Njegova najveća ofanzivna pretnja je povredila mišića kuka i nesumnjivo će mnogo nedostajati u napadu. Naravno, njegov današnji protivnik iz Kelna nije nimalo ljut što neće morati da se suoči sa Norvežaninom.

Borusija je drugoplasirana u Bundesligi, i za nju je velika šteta što je upravo u ovom trenutku izgubila Halanda. Ne samo da ima veoma dobru situaciju na domaćoj sceni, već treba da razmišlja i o Ligi šampiona, u kojoj još nije obezbedila prolaz grupe. Za nekoliko dana je čeka duel sa Ajaksom.

Navikavanje na igru ​​bez najboljeg golgetera biće najvažnije za domaći tim.

"Ako tokom većeg dela godine moramo da budemo bez nekog važnog igrača, u tom trenutku je ključno da nas navijači povedu napred. Kada imamo teške trenutke, oni nam pomažu na mnogo načina", rekao je Marko Roze.

Pre nedelju dana, Milioneri su zaboravili na visok poraz u Amsterdamu i pobedili Bilefeld na strani. Posle toga nisu imali problema u DFB-Pokalu, u drugom kolu su na svom terenu srušili Ingolštat. Rozeov tim ima čime da se oduži protivniku, pošto je prošle sezone izgubio kod kuće od Kelna sa 2:1, iako četrdesetpetogodišnji trener ne može da se seti tog duela, jer je tada na klupi BVB-a bio Lusijen Favr.


tagovi

BundesligaVolfzburgBajer LeverkuzenBajern MinhenUnion BerlinBorusija DortmundKeln

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara