Mark Overmars (Reuters)
Mark Overmars (Reuters)

Šok u Amsterdamu: Overmars napustio Ajaks zbog neprikladnih poruka koleginicama

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 23:42

Samo dva meseca nakon što je produžio ugovor sa klubom do 2026. godine

U jeku borbe za titulu u Holandiji i pred nastavak sezone u kojoj će sa Ajaks boriti za četvrtfinale Lige šampiona, Amsterdamom je pravo nitotkuda odjeknula vest koja je izazvala šok - Mark Overmas je pondeo ostavku na poziciju sportskog direktora Ajaksa iako je pre dva meseca produžio ugovor sa klubom do 2026. godine. Razlog su neprikladne poruke u komunikaciji sa koleginicama u kojima je, kako je obelodanjeno na zvaničnom sajtu kluba, pređena granica...

Izabrane vesti

"Prošle nedelje suočio sam se sa izveštajima o mom ponašanju i sa time kako su drugi reagovali na njega. Nažalost, nisam shvatao da sam prešao granicu, ali mi je to postalo jasno poslednjih dana. Kao rezultat toga, odjednom sam osetio ogroman pritisak", rekao je Overmars.

Jedan od ključnih ljudi za Ajaksovu revoluciju poslednjih godina koja je dovela tim i do polufinala Lige šampiona, doneo je odluku nakon sastanka sa nadzornim odborom i generalnim direktorom kluba Edvinom Van der Sarom.

"Za nekoga u mojoj poziciji, to je neprihvaltljivo ponašanje, to uviđam tek sada. Ali kasno je. Ne vidim drugu opciju od ove da napustim Ajaks. Ovo ima veliki uticaj i na moju situaciju u privatnom životu. Zato molim sve da mene i moju porodicu puste na miru", nastavio je 48-godišnji Holanđanin.

Svestan je i Van der Sar da Overmarsova neopoziva ostavka dolazi u vrlo izazovnom trenutku za klub koji poslednjih godina punopravno stoji u redu evropskih velikana, gde mu je i mesto.

"Situacija je užasna. Moja uloga je da pomognem koleginicama. Bezbedna radna klima je važna za sve u ovom kolektivu i posvetićemo joj još više pažnje u budućnosti. Mark i ja smo igrali zajedno od ranih devedesetih, prvo u Ajaksu, kasnije i u holandskoj reprezentaciji. Bili smo kolege u Ajaksu skoro deset godina, a sada to prestaje vrlo naglo. Ovde radimo na nečemu zaista lepom, tako da će ova vest biti udarac za sve kojima je stalo do kluba. Ali naše ambicije ostaju iste", rekao je iznenađeni Van der Sar.

Podsetimo, Overmars je od 2012. godine bio prvi operativac Ajaksa u čijem je mandatu klub na pojačanja potrošio "svega" 302.000.00 evra, dok je zarad sa 636.300.000 evra bila više nego duplo veća.

Ajaks prednjači u trci za pehar Eredivizije sa pet bodova više u odnosu na PSV, dok ga za nešto više od dve nedelje očekuje prva utakmica dvomeča osmine finala Lige šampiona protiv Benfike. Uskoro ćemo videti da li će ovaj odlazak, psihološki ostaviti posledice na igre i rezultate tima.

Ko zna možda se Overmars sada odluči za mesto sportskog direktora Njukasla koji ga je poslednjih meseci zvao da se pridruži jednom od najambicioznijih projekata Evrope. Naravno, ako ga budu želeli.


tagovi

Mark OvermarsAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara