©AFP
©AFP

Šok u Buenos Ajresu: Glupost Aučea koštala Argentinos, Universidad odneo bodove za Santijago (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.05.21. | 03:02

Neočekivan poraz ekipe Gabrijela Milita - 0:1

Poraz koji ne bi trebalo da previše da boli, ali koji nimalo nije bio prijatan. Argentinos Juniors prekinuo je fantastičan niz od deset pobeda u svim takmičenjima, pošto je večeras u Buenos Ajresu doživeo neočekivan poraz od Universidad Katolike - 0:1 (0:0).

Igrač odluke bio je Fernando Zampedri, koji je u 74. minutu na pravi način ispratio akciju svog tima i pravovremeno dodavan je Dijega Valensije i postavio konačan rezultat utakmice. Ipak, trenutak koji je promenio čitav tok meča bio je nepromišljeni vezista domaćih Gabrijel Auče, koji je u 27. minutu krvnički sleđa "pokupio" Huana Fuentesa i ostavio svoju ekipu na cedilu, sve do 80. minuta, kada je sa druge strane drugu javnu opomenu zaradio Edson Puč.

Izabrane vesti

Argentinos je čak i sa desetoricom bio opasniji od protivnika. Imao je dve ozbiljne šanse iz kontranapada preko Žonatana Sandovala i Elijasa Gomeza, ali je goste dobro čuvao Matijas Dituro.

Ekipa nekadašnjeg prvotimca Barselone, Gabrijela Milita, još uvek u potpunosti drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u nokaut fazu takmičenja. Argentinosu je neophodna jedna pobeda u poslednja dva kola, a za osam dana u Buenos Ajres stiže Atletiko Nasional. U poslednjem kolu rival će biti urugvajski Nasional.

Universidad Katolika se takođe u potpunosti uključio za plasman u narednu fazu takmičenja, a u narednom kolu ga čeka gostovanje Nasionalu, pa okršaj sa Atletiko Nasionalom u Santijagu.

Sao Paulo je napravio dodatni korak ka plasmanu u nokaut fazu, pošto je u Montevideu remizirao sa Renitistasom (1:1). Gosti su mogli da reše čitav posao već večeras. Vodili su golom Luisa Orehuele od četvrtog minuta, dok je izjednačio Martin Gonzales devet minuta kasnije. Gosti su u 47. minutu imali priliku da ponovo stignu do vođstva, ali je Vitor promašio jedanaesterac.



tagovi

Universidad KatolikaArgentinos JuniorsKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara