Ksander Severina (©Startsport)
Ksander Severina (©Startsport)

Šok u Humskoj: Severina otišao iz Partizana zbog 25.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 14:21

Posle Takume Asana, Fusenija Dijabatea, Nemanje Jovića...

Prvo mesto na tabeli i probuđen navijački san o tituli posle šest godina, ali i brojni problem za Igora Duljaja. Nakon što je u januaru ostao bez Mihaila Ilića i Kristijana Belića, za koje je Partizan barem dobio pristojno obeštećenje, crno-beli su sada ostali i bez Ksandera Severine. Nažalost po klub, iz sasvim drugog razloga.

Kako javlja Telegraf, Severina je u četvrtak otišao iz Partizana i to bez pozdrava, mada sa povodom. Crno-beli mu naime do 1. februara nisu isplatili bonus za sam potpis ugovora, dok je njegov menadžer ostao uskraćen za proviziju od transfera.

Izabrane vesti

Severini je trebalo da legne 25.000 evra, menadžeru 50.000. Zbirno 75.000 evra što u modernom fudbalu zaista nije veliki novac. Posebno ako imamo u vidu da Severina još početkom meseca poslao pismo upozorenja.

Reakcije nije bilo, ali posledica jeste. Telegraf piše da je Severina juče normalno trenirao, ali se danas jednostavno nije pojavio. Tek posle opsežne istrage u klubu su shvatili da se spakovao i vratio za Holandiju. Pokušavali su i klub i sam Duljaj da pozovu Severinu, ali se on nije javljao. Tek kasnije se oglasio menadžer i ponovio priču o Partizanovim obavezama.

Crno-beli će naravno pokušati da Severinu ubede da se vrati, ali pošto je prema navodima Telegrafa u potpunosti ispraznio stan pitanje je koliko će uspeti.

Tek da podsetimo, za mandata aktuelne uprave na sličan način su iz Humske pobegli i Takuma Asano i Fuseni Dijabate. U slučaju ovog drugog bar su crno-beli izvukli neki dinar. Podsetimo pride da je uz tužbu iz Partizana otišao i Nemanja Jović.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura potvrdio je za Informer da crno-beli duguju 25.000 evra, ali da Holanđanin nema pravo da traži raskid ugovora. Posebno, što mu mesečne plate ležu na račun.

"Severina je juče bio na treningu i ono što želim da naglasim je da mu se ne duguje nijedna plata. Danas se nije pojavio na treningu, čekamo da vidimo u čemu je problem. Čuli smo se sa njegovim menadžerom i nema osnova za raskid. Nadam se da će sve biti u redu. Jedino što mu se duguje je bonus u iznosu od 25.000 evra, ali ponavljam, to nije osnov za raskid ugovora. Ako se ne pojavi na treningu, biće kažnjen od strane kluba, kao što je bio slučaj sa Dijabateom", poručuio je Vazura.


Za samo dve nedelje crno-bele čeka večiti derbi sa Crvenom zvezdom. Nije ovo trebalo Igoru Duljaju.



tagovi

Ksander SeverinaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara