Šok u Parizu, Lil tukao PSŽ! Nejmar izgubio kontrolu i zaradio crveni, Dejvid junak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 19:03

Doge s tri boda viška ulaze u poslednjih sedam rundi...

Crvena lampica trepće na Parku prinčeva i alarm se čuje. Najbolji i najbogatiji francuski klub susreće se s vrlo neprijatnom situacijom da u godini kada Arapi obeležavaju desetogodišnjicu od početka astronomskih ulaganja ostane bez titule šampiona. U derbiju prolećnog dela prvenstva Lil je odneo veličanstvenu pobedu usred Pariza (1:0) i sedam rundi pre kraja ima prednost od tri boda u odnosu na Svece. Ne treba u deloj priči isključiti ni Kovačev Monako - ipak su Kneževi na samo bod od PSŽ-a - ali pravi spektakl predstavljaće foto-finiš dve ekipe koje su ove sezone najviše pokazale.

Junak velikog trijumfa Lila svakako je strelac pobedonosnog pogotka Džonatan Dejvid, skupcena letošnja akvizicija (32.000.000). Taman da ništa nije uradio dosad (a nije da ga nisu kritikovali) i taman da do kraja trke ne postigao više nijedan gol, ukoliko Doge po četvrti put u istoriji postanu šampioni ovaj današnji pogodak obezbediće mu mesto u zlatnim klupskim alamanasima.

Izabrane vesti

Pa ako je Dejvid junak uloga tragičara bespogovorno ide Nejmaru. Brazilac je povratak na teren obeležio crvenim kartonom u vinišu meča, kada je potpuno izgubio kontrolu. Nakon što se sapleo, superstar Parižana je odgurnuo Tijaga Đaloa i zasluženo dobio drugi žuti karton. U "istom deljenju" arbitar je van igre poslao i Đaloa...

Treba biti pošten i priznati da je Nejmar trebalo da bude isključen još početkom drugog poluvremena, pošto je rukom odgurnuo po licu Benžamana Andrea. tada mu je sudija progledao kroz prste i pokazao samo žuti.

Brazilac je tokom čitavog meča bio mnogo nervozan. Striktonom markacijom i grubim faulovima fudbaleri Lila su ga planski izbacili iz takta, nakon čega su ga dosta lako držali pod kontrolom. Kako se sve odvijalo i kako se Nejmar ponašao utisak je da crveni karton nije mogao da izbegne.

I mada su gosti muški igrali, ne štedeći PSŽ-ove zvezde, bilans kartona na kraju govori da grublji bili domaći. Više od pola tima završila su s javnim opomenama. I to donekle govori o njihovoj nervozi.

Kristof Galtije ponovo je sjajno postavio taktiku za Parižane. U prvom delu sezone nadmudrio je Tomasa Tuhela (ili bolje reći odoleo mu, pošto je bilo 0:0), da bi večeras održao lekciju Maurisiju Poketinu. Defanziva je bila na viskom nivou, ali to se nije odrazilo na napad. Tokom čitavog susreta Lil je opasno pretio, čak i u finišu, kad je PSŽ napao iz svih oružja.

U 76. minutu Lil je mogao da reši utakmicu. Burak Jilmaz i Timoti Vea su lepo kombinovali, ovaj drugi završio akciju, ali Kejlor Navas je spasao domaćina.

U prvoj sezoni od dolaska novih vlasnika u PSŽ titulu u Francuskoj senzacionalno je uzeo Monpelje. Pre četiri godine slično iznenađenje napravio je Monako, a sada smo na pragu trećeg gubitka titule za Svece otkako su postali superiorni. Ovaj kiks verovatno bi ih boleo najviše, jer ove sezone imaju šansu da sustignu Marselj i Sent Etjen po broju kruna - dva tri kluba bila bi na 10.

A ako ćemo o Lilu i da li je ovo što im se dešava zasluženo prosudite samo. Samo mala sugestija - u dva ligaška meča PSŽ im nije dao gol, imaju pet poraza manje od branioca titule i trostruko jeftiniji tim.

Šta ćete više?


tagovi

Francuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara