Sokratis u Minhen, Boateng u Rim

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 11:03

Murinjo i Tuhel bi uskoro trebalo da dobiju nove štopere

Priča sa Džeromom Boatengom nije prošla. Bajerna otuda i dalje traga za slobodnim agentom kog bi mogao da angažuje kako bi popunio roster do zimskog prelaznog roka, jer ima velikih problema sa povredama štopera.

Kako javlja Bild, nova ideja je nekadašnji igrač Borusije iz Dortmunda - Sokratis Papastatopulos (35)! Grk je igrao pod Tomasom Tuhelom dok je ovaj vodio Milionere, nemački stručnjak ga ceni i očekuje se da Bavarci tokom reprezentativne pauze stupe u kontakt sa Sokratisovim predstavicima.

Izabrane vesti

Doskorašnji reprezentativac Grčke bio je u pregovorima sa Betisom poslednjih nedelja, međutim do dogovora nije došlo. Možda i zbog nagoveštaja da bi mogao da stigne poziv iz Minhena.

Situacija u Zebener štrase i dalje je komplikovana. Matajs de Liht još se nije u potpunosti oporavio od povrede, u sredu i četvrtak ponovo je trenerirao samo individualno, sa kondicionim trenerom, dok je Dajo Upamekano povredio levi butni mišić i biće van terena nekoliko nedelja. To znači da je Tuhel ostao samo sa jednim klasičnim centarlnim defanzivcem - Kimom.

Sokratis ima veliko iskustvo igranja u Bundesligi, što je njegov ozbiljan adut. Pritom, igrao je za velike klubove poput Milana i Arsenala, u nogama ima dosta internacionalnog iskustva, što je Bajernu potrebno.

Bez kluba je od jula, otkako je napustio Olimpijakos, ali sve to vreme radi na fizičkoj spremi. U prevodu, bio bi spreman da se odmah stavi na raspolaganje Tuhelu.

Podsetimo, iskusni stručnjak bio je veoma zadovoljan onim što je video od Džeroma Boatenga prethodnih dana, međutim Bajern je odlučio da ne angažuje nekadašnjeg igrača usled pritiska javnosti. U Nemačkoj se protiv ovog veterana i dalje vodi sudski postupak zbog nasilja u porodici.

Igrač s reputacijom nasilnika ne bi dobro uticao na imidž nemačkog šampiona, o tome se dosta vodi računa u Minhenu, međutim mogao bi Boateng da pronađe angažman daleko od domovine. Kako navodi Gazeta delo Sport, Roma nije imuna na ponudu da anagažuje doskorašnjeg štopera Liona. Želja Žozea Murinja je da dovede još jednog defanzivca, pošto će Evan Endika uskoro na Afrički kup nacija.

"Spreman sam za nove izazove, u vrhunskoj sam formi i još sam daleko od kraja karijere. Svaki dan osećam neverovatnu energiju i želju da pokažem svima koliko mogu i u ovim godinama. Moja budućnost leži u inostranstvu", izjavio je Boateng pošto mu je propao angažman u Bajernu.


tagovi

Sokratis PapastatopulosDžerom Boateng

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara