Solskjer otvoreno: Kako da vratimo faktor straha kod protivnika? Počnimo od Partizana

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.19. | 15:52

“U fudbalu ne postoje prečice. Već samo naporan rad, držanje na okupu, timski duh. Posao koji radim svakog dana me raduje kao trenera. Igrači žele da rade dobro, ali nekada iz različitih razloga nemamo rezultate. Osećam da smo zaslužili neke bolje rezultate od onih koje smo ostvarili, ali radimo i na dobrom smo putu. Naravno da je meč od subote razočaravajuć, ali imamo još dva meča koje možemo da pobedimo“

Nije lako ovih dana biti Ole Gunar Solskjer. Nakon poraza od Bornmuta utišao se optimizam koji se rodio posle tri uzastopne pobede, a Bornmut je još jednom pokazao koliko Junajted zapravo ima gorućih problema...

U Partizanu se nadaju da bi posle vrlo dobrog izdanja u Humskoj 1 pre dve sedmice mogli da naprave i korak više, odnosno da iznenade Junajted nasred Old Traforda. I to je upravo ono što je posebno zasmetalo Ole Gunaru Solskjeru... Junajted je izgubio "faktor straha" kod protivnika i postao meta koju svi žele da overe. Norvežanin se nada da bi stvari mogle da se promene nabolje već od meča s Parnim valjkom. 
“Mora da počne već od utakmice protiv Partizana. Nadam se da se Partizan ove utakmice neće sećati sa zadovoljstvom. Kao igrač sam bio učesnik brojnih utakmica u kojima, ako dobro startujete, možete da napravite pozitivan rezultat. Da igrate napadački fudbal. Mi smo, s druge strane, toliko puta dosad imali prednost od jednog gola i onda napravili korak unazad“, rekao je Solskjer.

Izabrane vesti

Nije sve samo crno, u rečima Junajtedovog trenera bilo je i nečeg belog.
“Videli smo neke mlade igrače koji su dobili šansu i odradili je na pravi način. Mejson nam je doneo pobedu, Brendon je bio fantastičan u Beogradu, Džimi je odigrao jako dobru utakmicu. Dali smo ostalim igračima šansu da igraju, što je od dugoručnog značaja. Za mene je dobro kada pružite šansu mladim igračima. Dobro je videti mlade fudbalere kako igraju, a mi i pored toga na tri utakmice nismo primili gol, što je impresivno“.

Govorio je Norvežanin i o klupskoj tranziciji u kojoj se Junajted nalazi.
“U fudbalu ne postoje prečice. Već samo naporan rad, držanje na okupu, timski duh. Posao koji radim svakog dana  me raduje kao trenera. Igrači žele da rade dobro, ali nekada iz različitih razloga  nemamo rezultate. Osećam da smo zaslužili neke bolje rezultate od onih koje smo ostvarili, ali radimo i na dobrom smo putu. Naravno da je meč od subote razočaravajuć, ali imamo još dva meča koje možemo da pobedimo“.

Solskjer je poručio da Lindelef neće biti spreman za ovaj meč, a potom se okrenuo oko pitanje Pogbe.
“Kada u svojim redovima imate igrača poput Pola razočaravajuće je kada je povređen. Ali momci koji su igrali na negovom mestu odradili su fantastičan posao. Biće sjajno kada se bude vratio, jer ćemo imati baš dobru konkurenciju na toj poziciju. Na menadžeru je da odabere tim“.

Na kraju je dao odgovor na pitanje gde će biti lakše pronaći put do Lige šampiona, prvenstva ili osvajanjem Lige Evorpe.
“Ovo je samo jedan pravac, jedan od dva. Sada smo u novembru, a ne možeš da govoriš o konačnom plasmanu u novembru. Mislim da to niko ne može da predvidi“.

Prelazni rok je blizu...
“Sada je prioritet da se igrači dobro ukolope i da prođemo u narednu rundu. Mi uvek gledamo dugoročno kada su u pitanju transferi. Može da bude nijedan, može da bude jedan ili dva u januaru. Stvarno ne možeš da napraviš veliki broj poslova u januaru“.

Kapiten Ešli Jang nije želeo previše da komentariše kritike na račun ekipe.
“Svako ima pravo na svoje mišljenje. Znam šta gledam svaki dan, iz dana u dan. Momci rade što je više moguće kako bi pokušali da dođu do rezultata. Nećemo dozvoliti da gubitak u Bornmutu pokvari naše raspoloženje. Verujemo da su pred nama pobede, moramo da pokušamo da osvajamo bodove na svom kontu“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara