Ole Gunar Solskjer (© Reuters)
Ole Gunar Solskjer (© Reuters)

Solskjer uporedio Mančester sa ošamućenim bokserom: Tajson Fjuri broji do sedam, mi se dižemo rano

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 15:29

„Znam kako da se nosim sa krizama, preživeo sam ih dve, tri“, smireno deluje trener Junajteda

Preživeo je. Do daljeg. Vodiće Ole Gunar Solskjer Mančester junajted i protiv Totenhema, verovatno i na gostovanju Atalanti u Ligi šampiona, te gradski derbi sa Sitijem neposredno pred reprezentativnu pauzu.

Šta će biti posle niko ne može da predvidi, ali Norvežanih zahteva reakciju izabranika u Londonu, gde će Crveni đavoli tražiti oporavak od „petarde“ iz okršaja sa Liverpulom. Toliko bolne da je posledice ubedljivog poraza Ole uporedio sa jednim od najpopularnijih borilačkih sportova.

Izabrane vesti

Osećali smo se kao ošamućeni bokser. Zvaršili smo na patosu u prvoj rundi. Imali smo šansu, odmah posle toga primili gol, želeli da što pre rešimo problem, ali smo opet dobili udarac. Pogledajte Tajsona Fjurija (inače, navijača Mančestera, op. au) kad je u nokdaunu. Nesverovatno koliko je smiren. Izbroji do šest, sedam ili osam i tek onda ustane. Naš problem je što smo se digli prebrzo“, slikovit je Solskjer uoči meča sa Totenhemom (subota, 18.30).

Posle debakla u duelu sa Liverpulom jedan od dijaloga koji bi mogao da mu koristi vodio je sa ser Aleksom Fergusonom, nekadašnjim strategom Mančestera kome je upravo Ole često bio džoker.

Proživeo sam teške trenutke u Junajtedu i kao igrač i kao trener, ali sam uvek pronalazio način da uzvratim udarac. Morao sam da se nosim i sa neuspesima. Otkako sam trener ovog kluba prošli smo kroz dve ili tri krize, jedino vas uveravam da ću i sad znati kako da uzvratim“.

Mančester će protiv Totenhema biti lišen pomoći Pola Pogbe, s obzirom da je Francuz isključen na meču sa Liverpulom. Ostali su spremni.

Super smo trenirali ove sedmice. Osećam da su igrači spremni da sebe prikažu u najboljem izdanju Kroz ovaj period moramo da prođemo hrabro, uvereni i složni. To ova grupa momaka može, jer jedni prema drugima osećamo veliko poštovanje. Potrebna nam je reakcija. Moja odgovornost je da vratim fudbalere na odgovarajući kurs“, dodao je Solskjer.


tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara