Frenk Lampard (Foto: Reuters)
Frenk Lampard (Foto: Reuters)

Šon Dajš dolio so na ranu Evertonu: Mislim da su zaboravili kako se pobeđuje

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 03:26

"Ukoliko igrači do večeras nisu znali da smo u borbi, sada – znaju", ističe Frenk Lampard

Naučio je Barnli sve na Ostrvu da ga nikad ne treba otpisivati. Čak i onda kada se nalazi u bezizlaznoj situaciji. One koji su zaboravili, podsetili su večeras protiv Evertona. Na poluvremenu su imali gol zaostatka, "lajv" tabela u tom trenutku je pokazivala da imaju sedam bodova zaostatka za klubom iz Liverpula, što bi u poslednjih devet utakmica teško stigli.

Međutim, neće morati da nadoknađuju toliki zaostatak. Sada im je Everton na samo bod daleko, a sve kao rezultat drugog poluvremena u kojem su režirali preokret i prekinuli seriju od četiri poraza. Novinare na Ostrvu zanimalo je šta je Šon Dajš rekao svojim izabranicima na poluvremenu, pa su na drugih 45 minuta istrčali u drugom ruhu.

Izabrane vesti

"Bio sam tamo dole, prošao sam to na terenu, znam kako im je (Evertonu, prim.aut), i mi smo svake sezone prolazili težak put. Teško je objasniti, ali ponekad osetite da je tim možda zaboravio kako se pobeđuje. Na poluvremenu sam im rekao:‘Momci, nisam siguran da ovi znaju kako da dobiju utakmicu, posebno ne u gostima‘. Rekao sam im da moramo da igramo na taj mentalitet, a da ćemo to učiniti tako što ćemo igrati više unapred, kvalitetnije i biti što agresivniji. Naša pas igra i pokušaji da uđemo u protivničku trećinu nisu bili najbolji, ali smo postigli tri gola i zadovoljan sam time", priznao je engleski stručnjak posle meča.

Podsetio je trener Barnlija na neslavan učinak njegovog večerašnjeg rivala ove sezone, posebno na gostovanjima.

"Mislim da su do večeras uzeli šest od moguća 42 poena u gostima ove sezone, tako da smo osetili da možemo da ih napadnemo nešto slobodnije. Ne mislim da je na kraju bilo baš tako, ali imamo trenutke koji se računaju, naravno, i podsetio sam ih na to poluvremenu."

Trener Evertona Frenk Lampard s druge strane u analizi utakmice ističe da je njegova ekipa zaslužila da dobije utakmicu.

"Na 2:1 trebalo je da dobijemo utakmicu, i to ubedljivije. Nismo dovoljno precizni u brojnim šansama, kontranapadima, i u tom trenutku ostavljamo utakmicu otvorenom. Onda grešimo kod njihovih golova...", aludirao je nekadašnji fudbaler i trener Čelsija na grešku Bena Godrfija kod pobedonosnog gola Maksvela Kornea.

Upitali su engleski novinari Lamparda da li je narušena atmosfera u ekipi razlog za slabe rezultate Evertona.

"Nisam siguran da je bitno šta je u pitanju. Tako je kako je, i igrači će morati da rade i bore se kako bismo prošli kroz ovo. Ukoliko je u pitanju manjak samopouzdanja, jedini način način da ovo prebrodimo je da se borimo i nastavimo da radimo. To je ono što igrači moraju da urade. Ukoliko do večeras nisu znali da su u borbi, sada – znaju. I dalje smo ispred Barnlija na tabeli, ali smo vrlo razočarani jer smo izgubili iako smo imali prednost."


tagovi

EvertonBarnliŠon DajšFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara