Sosijedad poveo, pa strepeo: Alaves se pošteno ispromašivao i ostao praznih šaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.03.22. | 20:31

Sastav iz San Sebastijana ostao u trci i za mesto u Ligi šampiona

Nije blistao Real Sosijedad u 28. kolu, ali je ostvario 13. pobedu u sezoni. Savladao je borbeni Deportivo Alaves i ostavio ga u zoni ispadanja. Imali su gosti nekoliko izglendih prilika u završnici da izbegnu poraz, ali im je slaba realizacija na kraju došla glave. Sosijedad se provukao i nastavio da se bori za mesta na evrosceni, još je živ i u trci za Ligu šampiona - 1:0.

Ekipa sa Anoete je šesta sa 47 bodova posle treće pobede u poslednje četiri prvenstvene utakmice (poraz samo od Real Madrida). Ima dva manje od četvrtoplasiranog Betisa i dva više od sedmoplasiranog Viljareala. Trenutno sedi na poziciju koja vodi u Ligu konferencije, ali jasno je da ima šanse i da se domogne Lige Evrope, ali i elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Alaves sa druge strane i četvrti put zaredom nije uspeo da slavi, mada je davao znake života u finišu susreta i pokazao da će se žestoko boriti za opstanak u ligi. Pretposlednji je na tabeli sa 22 boda, tri manje od Granade koja je prva iznad crte.

Dominirao je Real Sosijedad u prvom poluvremenu, dozvolio gostima svega jedan šuta za preko 45 minuta igre, ali nije uspeo to da materijalizuje, te se na odmor otišlo bez golova.

Rasplamsala se borba u nastavku, da bi u 70. minutu domaćin probio led. Centaršut Mikela Ojarzabala sa desne strane iz slobodnog udarca, Zubimendi je pokupio loptu glavom na ivici peterca i zakucao je u mrežu rivala za 1:0.

Usledila je totalna i nimalo naivna ofanziva sastava iz Vitorije. Već u 75. minutu Remiro brani jedan šut sa ivice peterca, odbitak kupi Hoselu, ali ga u poslednji čas jedan od defanzivaca domaće ekipe blokira.

Nastavili su se napadi gostiju, ponovo je Hoselu pripretio par minuta kasnije, ali je tukao preko gola sa ivice kaznenog prostora. U 85. minutu još jedna kolosalna prilika za Alaves, Manu Valeho je tukao iz kaznenog prostora, ali je Aleks Remiro sjajno intervenisao.

Nakon toga se stekao utisak da su gostujući igrači ostali bez snage, Sosijedad se odbranio, sačuvao prednost i upisao vrednu pobedu.

PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Atletiko Madrid - Kadiz 2:1 (1:1)

/Feliks 3, De Pol 68 - Negredo 45/

Subota

Levante - Espanjol 1:1 (0:0)

/Gomez 80 - Puado 50/

Granada - Elče 0:1 (0:1)

/Fidel 11/

Viljareal - Selta 1:0 (0:0)

Hetafe - Valensija 0:0

Nedelja

Rajo Valjekano - Sevilja 1:1 (0:0)

/Bebe 46 - Dilejni 63/

Betis - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)

/Iglesijas 20/

Real Sosijedad - Alaves 1:0 (0:0)

/Zubimendi 70/

21.00: (1,33) Barselona (5,00) Osasuna (10,0)

Ponedeljak

21.00: (5,80) Majorka (3,90) Real Madrid (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mikel OjarzabalHoseluReal SosijedadAlavesPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara