Lućano Spaleti (Reuters)
Lućano Spaleti (Reuters)

Spaleti ne pada na Gvardiolinu slatkorečivost: Njegove reči mi ne znače ništa, žele da nas sruše igricama

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.23. | 00:55

Apropo Pepovih reči da je Napoli najjači tim u Evropi

Piše istoriju sa Napolijem Lućano Spaleti. Skudeto, prvi još od 1990. godine je na vidiku, a Azuri su se večeras eliminisavši Ajntraht iz Frankfurta prvi put u klupskoj istoriji plasirali u četvrtfinale Lige šampiona. Ali kako igra Napoli ove sezone, plasman među najboljih osam timova Evrope mogao bi da bude samo usputna stanica.

Izabrane vesti

"Ovo je sjajan razultat, uživamo zajedno sa svim navijačima", rekao je Spaleti nakon utakmice podno Vezuva i nastavio: "Sada postaje od esencijalnog značaja da zadržimo večerašnji stav jer nismo startovali utakmicu tako kvalitetno kao obično, ali smo posle sve uradili kako treba i malo toga propustili."

Hvalospevi na račun Napolija dolaze sa svih strana Evrope, a čak ga je i Pep Gvardiola označio kao najjači tim Evrope. Međutim, Spaleti ne pada na slatkorečivost španskog stručnjaka.

"To me ne čini ponosnim, nema nikakav uticaj na mene. To je igrica koju svi znaju i koja za cilj ima stavljanje pritiska na druge. Da li da stavimo Napoli ispred Sitija? Ako oni potroše 900 miliona u poređenju sa naših devet, postoji razlog. To je igrica kojom žele da nas uzdignu kako bi nas srušili", rekao je Italijan

Napoli ove sezone u Viktoru Osimenu ima pravu golgetersku zver. Postao je prvi fudbaler u istoriji Napolija koji je bio strelac u obe utakmice dvomeča nokaut faze evropske elite. Sa večeršanja dva gola, sada ima učinak od 23 pogotka i pet asistencija na 28 nastupa u svim takmičenjima ove sezone.

"Ako Napoli nikada u istoriji nije igrao četvrtfinale, znači da smo postigli veliku stvar. Što se tiče Osimena, on je veoma snažan fudbaler koji ume da solira i pravi iznenadne skokove, ali takođe mora da igra u saglasju sa ekipom. Počeo je to da radi i veoma smo srećni", zaključio je Spalerti.


tagovi

Lučano SpaletiNapoliGvardiolaPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara