Ćiro Imobile (©Reuters)
Ćiro Imobile (©Reuters)

Spaletijev spisak za odlučujuće mečeve: Hladan tuš za Imobilea, Tonalija menja jedno od otkrića Serije A

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 12:05

Davide Kalabrija i Žoržinjo se vratili u državni tim, prvi pozivi za Andreu Kambijasa i imenjaka Kolpanija

Ukoliko propuste i predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, posle Svetskog u Kataru sa kojeg su izostali, biće to nezapamćena katastrofa za Italijane i njihov fudbal. Još dve utakmice dele Azure do toga da overe plasman na EURO2024, a za ključne okršaje sa Severnom Makedonijom i Ukrajinom selektor Lučano Spaleti sastavio je spisak od čak 29 imena uz nekoliko zanimljivih odluka.

Prvo – na njemu nema Ćira Imobilea. U utorak je protiv Fajenorda postigao gol za pobedu, 200. u dresu Lacija, ali to nije bilo dovoljno da mu Spaleti nađe mesto među 22. Povod doskorašnjeg trenera Napolija da iskusnog napadača posle oktobarskih ne pozove ni za novembarske kvalifikacije navodno je njegova loša fora. I zaista, Imobile je u poslednjih mesec i po dana postigao samo dva gola, čak je na četiri od osam mečeva "grejao klupu" Tatiju Kasteljanosu, te je Spaleti procenio da će mu u ovom trenutku više doneti Đanluka Skamaka, Đakomo Raspadori i Mojze Ken. Kako bilo, hladan tuš za napadača rimskog kluba, koji je u septembarskom meču protiv Makedonije postigao gol vredan boda noseći kapitensku traku oko ruke.

Izabrane vesti

Zanimljivo je i to da se pod zastavu vratio Nikolo Zaniolo. Njega u oktobru nije bilo pošto je navodno bio umešan u skandal o ilegalnom klađenju, ali kako nije kažnjen Spaleti ga je vratio. Sandro Tonali je s druge strane suspendovan na deset meseci, te će ga u državnom timu odmeniti povratnik Žoržinjo i debitant u seniorskoj reprezentaciji Andrea Koplani. Reč je o 24-godišnjem članu Monce, koji je pre godinu i po dana stigao iz Atalante za 9.000.000 evra, ali ove sezone igra fudbal života. Iako igra na poziciji ofanzivnog veziste, Kolpani je sa pet golova najbolji strelac Monce, a pride je upisao i jednu asistenciju.

Pored Kolpanija, debitantski poziv dobio je i levi ving-bek Juventusa Andrea Kambijaso, a od povratnika tu su još kapiten Milana Davide Kalabrija i defanzivac Torina Alesandro Bonđorno.

Italija je trenutno treća u Grupi C sa tri boda zaostatka za Ukrajinom, ali uz utakmicu manje. U slučaju pobede nad Severnom Makedonijom, Azurima će i remi biti dovoljan protiv Ukrajine, budući da su je u prvom meču dobili 2:1.

Golmani: Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Aleks Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lacio), Đuljelmo Vikario (Totenhem)

Odbrana: Frančesko Ačerbi (Inter), Alesandro Bastoni (Inter), Alesandro Bonđorno (Torino), Davide Kalabrija (Milan), Andrea Kambijaso (Juventus), Mateo Darmjan (Inter), Đovani Di Lorenco (Napoli), Federiko Dimarko (Inter), Federiko Gati (Juventus), Rafael Toloi (Atalanta)

Vezni red: Nikolo Barela (Inter), Đakomo Bonaventura (Fjorentina), Andrea Kolpani (Monca), Brajan Kristante (Roma), Davide Fratezi (Inter), Žoržinjo (Arsenal), Manuel Lokateli (Juventus)

Napad: Domeniko Berardi (Sasuolo), Federiko Kjeza (Juventus), Stefan El Šaravi (Roma), Mojze Ken (Juventus), Mateo Politano (Napoli), Đakomo Raspadori (Napoli), Đanluka Skamaka (Atalanta), Nikolo Zaniolo (Aston Vila)


tagovi

fudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara