Spaletijevih 30: Nema Imobilea i Lokatelija, tu su Fađoli, El Šaravi, Folorunso, Riči...

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 16:09

Selektor Italije objavio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo

Velika su očekivanja na Apeninskom poluostrvo od Lučana Spaletija i njegovih reprezentativaca na predstojećem Evropskom prvenstvu. Nakon propuštenog Mundijala u Kataru, Italija će pokušati da ranu zaleči odbranom kontinentalnog trona. Neće biti lako, izazivača je mnogo, ali Azuri u tradicionalno optimističnom raspoloženju putuju u Nemačku.

Dolazak Lučana Spaletija u septembru prošle godine na mesto selektora umesto Roberta Mančinija probudio je optimizam. Ako je uspeo da vrati titulu u Napulj, zašto ne bi i sačuvao Italiju na krovu Evrope?

Izabrane vesti

Iskusni strateg danas je objavio širi spisak fudbalera za EURO 2024, na kojem se nalazi 30 imena. On će biti skraćen za četiri imena najkasnije do 7. juna, a među igračima kojih nema kao iznenađenje mogli bi se podvesti izostanci iskusnog Ćira Imobilea iz Lacija, te Manuela Lokatelija iz Juventusa, koji je propustio samo jednu ligašku utakmicu ove sezone, dok se našlo mesto za Nikoloa Fađolija, koji zbog suspenzije od oktobra do polovine maja nije nastupao.

Na spisku nema ni Marka Veratija, mada od odlaska u Katar nije dobijao poziv u reprezentaciju, kao ni povremenih članova prvog tima poput Federika Gatija i Mojzea Kena (Juventus), Matea Politana (Napoli) i Kristijana Biragija (Fjorentina).

Odmah nakon objave selektorovog spiska Lokateli se "oglasio" postavivši potpuno crnu sliku na svoj Instagram profil. Jasno je da defanzivni vezista Stare dame nije baš najbolje podneo vest da neće putovati u Nemačku.

Širi spisak Italije za Evropsko prvenstvo:

golmani - Donaruma (PSŽ), Vikario (Totenhem), Meret (Napoli), Provedel (Lacio),

odbrana - Aćerbi (Inter), Bastoni (Inter), Darmijan (Inter), Skalvini (Atalanta), Bonđorno (Torino), Manćini (Roma), Kalafiori (Bolonja), Di Lorenco (Napoli), Belanova (Torino), Dimarko (Inter), Kambijaso (Juventus),

vezni red - Barela (Inter), Fratezi (Inter), Kristante (Roma), Pelegrini (Roma), Fađoli (Juventus), Žoržinjo (Arsenal), Riči (Torino), Folorunso (Verona),

napad - Kjeza (Juventus), Raspadori (Napoli), Retegi (Đenova),Skamaka (Atalanta), Orsolini (Bolonja), Zakanji (Lacio), El Šaravi (Roma).

Azuri će se takmičiti u Grupi B, verovatno najjačoj na turniru, sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom. U prvom kolu će igrati sa Albanijom, potom sa Španijom i onda Hrvatskom. Pre toga, Spaleti će igrače proveriti u prijateljskim mečevima sa Turskom (4. jun) i Bosnom i Hercegovinom (9. jun).


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara