Karlos Korberan (©Reuters)
Karlos Korberan (©Reuters)

Španac Korberan ima čarobni štapić, VBA od davljenika do borbe za plej-of

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 11:43

Čempionšip: Nekadašnji premijerligaš vezao pet pobeda pred odloženi meč sedmog kola večeras (20.45) u Koventriju

Ni lider Barnli, ni Šefild Junajted, Blekbern, Votoford, Norič… Tim koji je u najboljoj formi u Čempionšipu je VBA, trenutno tek na 16. mestu. Taj podatak govori o izjednačenosti u najjačoj drugoj ligi na svetu.

Iako je tek na 16. mestu, Vest Bromvič Albion bi pobedom danas (20.45) u Koventriju u odloženom meču sedmog kola prišao na samo dva boda do KPR-a, koji je na poziciji koje vodi u plej-of za plasman u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Tvorac renesanse kluba je španski stručnjak Karlos Korberan koji je prošle sezone predvodio Hadersfild do predvorja Premijer lige (poraz u finalu plej-ofa na Vembliju od Notingem Foresta). Počeo je sezonu talentovani 39-godišnj stručnjak na klupi Olimpijakosa, ali je smenjen posle samo mesec dana u Pireju.

20.45: (3,00) Koventri (3,10) VBA (2,50)

Vratio se na Ostrvo krajem oktobra i sjajno vodi VBA koji je u seriji od pet pobeda. Današnji rival, Koventri, ima bod više, ali dva meča je bez pobede. Korberan ima granitnu odbranu koja je kapitulirala samo jednom na poslednjih pet utakmica. Nema VBA izrazitog golgetera, sa po četiri gola najbolji strelci su Džed Volas i Brendon Tomas Asante.

Oba tima ne mogu da računaju na najjači tim. Koventriju fale Nemac Hilzner, zatim Goden, Mekfadzen i Voker. Vest Bromvič Albionu nedostaju Nigerijac Ajaji i Brajan. Koventri je mnogo bolji na svom terenu. Na poslednje četiri utakmice pred svojim navijačima osvojio je 10 bodova. VBA ima dva vezana trijumfa na gostovanjima.

Prošle sezone u Čempionšipu, VBA je slavio u Koventriju sa 2:1, dok je na svom terenu bilo bez golova.

ČEMPIONŠIP – ODLOŽENI MEČ 7. KOLA

Sreda

20.45: (3,00) Koventri (3,10) VBA (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipVBAKoventriKoventri Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara