Luka Jović (©Starsport)
Luka Jović (©Starsport)

Španci bruje zbog Jovića: Real mora da pronađe Lukinu srpsku verziju

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 13:13

AS i Marka daju novu šansu srpskom napadaču

Špancima tek sada ništa nije jasno. Luku Jovića su uveliko otpisali, pričali su da su mu dani u Realu odbrojani i da će u januaru potražiti novi klub.

A, onda je došla na red reprezentacija Srbije i Jović je na dve utakmice postigao tri gola i za jedan asistirao. I time je potpuno zbunio špansku javnost, koja je na delu videla potpuno drugačijeg igrača od onog u Realu. Videla je golgetera koji je svaku priliku u te dve utakmice na Marakani pretvorio u golove.

Izabrane vesti

Za razliku od izdanja u Kraljevskom klubu, iako ni u sastavu Srbije nije prva opcija, Luka nimalo nije delovao kao igrač kojem je opalo samopouzdanje, koji se dvoumi pred protivničkim golom ili koji je deluje zbunjeno na terenu. Naprotiv, pogotovo je protiv Rusije znao i da odnese loptu, odigra pas, prođe kroz dvojicu-trojicu igrača. Zaista – drugi čovek.

Ugledni list AS donosi danas novi tekst oko Jovića sa jasnim naslovom: „Real mora da pronađe Jovićevu srpsku verziju“.

AS podseća da je Luka dao za dve utakmice u dresu Srbije više golova nego za Real otkako je došao na Santjago Bernabeu. Poslednji put u dresu Blankosa srpski špic je bio strelac još u februaru protiv Osasune. A u tekućoj sezoni je samo dva puta bio starter i uputio tek jedan šut u protivnički gol.

U istom tonu piše i Marka, koja konstatuje da su za Real stigle neke nepovoljne vesti tokom reprezentativne pauze, kao što su povrede Serhija Ramosa i Rafaela Varana.

Ali, ako želite da čašu vidite polupunom, ima i dobrih vesti. Doneo ih je Luka Jović, koji je zasijao u Srbiji, postigao je tri gola, uz asistenciju. Dao je nadu Realu da može da se nada rehabilitaciji igrača koji je do sada u belom dresu pružao razočaravajuće partije“.

S obzirom na probleme u igri Reala, pogotovo u napadačkom redu, pogled se polako skreće ponovo ka Joviću.

Timu kojem nedostaju golovi, oporavak srpskog fudbalera mogao bi da bude presudni faktor u nastavku sezone. S obzirom na to da mečeva reprezentacija neće biti do marta, Jović bi mogao da nastavi ovom brzinom i u klupskoj konkurenciji. Na igraču je sada da prenese igre i samopouzdanje iz srpskog u Realov dres, jer niko u Valdebebasu ne sumnja u njegov talenat. Novu šansu mogao bi da dobije već u subotu protiv Viljareala“, podvlači Marka.

Klatno se pomerilo, Jovića u Madridu ponovo vide kao igrača koji bi mogao da zablista u napadu Reala. Još jednu šansu dobiće Luka, morao bi ovu da iskoristi.


tagovi

Luka JovićReal Madridfudbalska reprezentacija Srbije

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara