Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Španci i Portugalci protiv Rusa – ko će u polufinale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 11:08

Zadar je domaćin F8 evro-elite u futsalu. Movistar osvojio dva trofeja u Španiji u poslednjih mesec dana. Nema više u timu Rikardinja. Sporting bez Kardinala, KPRF bez kapitena Romula

Branilac titule šampiona Evrope u futsalu Barselona i Kairat iz Almatija prvi su polufinalisti Lige šampiona, epilog je prvog dana F8 koji se igra u Zadru u dvorani Krešimir Ćosić. Katalonci su opravdali ulogu favorita protiv slovenačkog prvaka (2:0), dok je na otvaranju turrnira najboljih klubova Evrope viđena drama u meču kazahstanskog šampiona i Benfike. Posle 40 minuta nije bilo pobednika – 2:2, ali u produžecima dominaciju Kairata koji je postigao čak četiri gola i zakazao polufinale sa šampionom Evrope.

Danas u Zadru očekuje se sudar timova sa Pirineja i Rusije. Španski Movistar Inter u prvom meču danas (15.00, Arena Sport 3) igra protiv Gazprom Jugre, dok se u večernjem terminu (20.00, Arena Sport 3) sastaju Sporting iz Lisabona i KPRF.

Izabrane vesti

15.00: (1,35) Movistar Inter (5,40) Gazprom Jugra (6,25)

Movistar je najtrofejniji klub u Evropi. Pet puta je bio osvajač Lige šampiona. Međutim, sada u timu nema zvezde Rikardinja. Populani Magiko posle sedam godina je promenio boje, sada je član Asnijers Viljanueve, francuskog tima koji je stao u osmini finala. Barselona je pobedila tim za koji igra portugalska zvezda, pa majstora na petoparcu nećemo gledati u Zadru.

Odlazak Rikardinja nije mogao da se ne oseti. Movistar je tek šesti u šampionatu Španije, ali može da se pohvali da je u poslednjh meseca dana osvojio dva trofeja, Kupa i Superkup Španije i to oba puta posle pobede nad velikim rivalom Barselonom sa 6:1, odnosno 6:4

Rival u četvrtfinalu je bogata Jugra, tim iz koje stoji naftni džin Gazprom. Jugra takođe ne stoji dobro u prvenstvu Rusije ove sezone. Tek je peta sa čak 19 bodova manje od lidera Jekaterinburga. Movistar i Jugra su igrali u finalu Lige šampiona pre pet godina. Tada je ruski tim pobedio sa 4:3. Posle toga španski gigant je još dva puta osvajao titule najboljeg tima na Starom kontinentu.

Za Movistar osim španskih reprezentativaca u timu su trojica Brazilaca Bruninjo, Drasler i Pito, kao i Argentinac Tripodi. Najbolji igrači ruskog tima su Andrej Afanasjev, Katat, Danilo Davidov i Ivan Signev.

20.00: (1,45) Sporting L. (4,80) KPRF (5,40)

Sporting iz Lisabona je bio najbolji u Evropi 2019. godine. Lavovi su postali prvi prvaci takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA, a šesti tim koji se peo na krov Starog kontinenta koji je učesnik ovog F8 u Zadru. Pre dve godine je titula osvojena u Almatiju. Tim se od tada nije mnogo menjao. Nedostajaće povređeni Kardinal. Ruski tim KPRF takođe ne igra u najjačem sastavu. Prošle nedelje se povredio kapiten Romulo, pa propušta ovaj turnir.

FUTSAL, LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (ZADAR)

Sreda

Kairat – Benfika 2:2 (1:1), p. p. 6:2

Barselona – Dobovec 2:0 (2:0)

Četvrtak

15.00: (1,35) Movistar Inter (5,40) Gazprom Jugra (6,25)

20.00: (1,45) Sporting L. (4,80) KPRF (5,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

futsalFutsal Liga šampionaInter Movistar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara