Horhe Vilda (©Reuters)
Horhe Vilda (©Reuters)

Španci ne menjaju odluku: Podrška selektoru ostaje, disidenti da se izvine

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.09.22. | 12:16

Horhe Vilda će voditi žensku fudbalsku reprezentaciju Španije na predstojećem Svetskom prvenstvu uprkos peticiji za njegovu smenu

Velika prašina podigla se u Španiji posle pisama koje je 15 reprezentativki poslalu nacionalnom Fudbalskom savezu, a u kojima zahtevaju smenu selektora Horhea Vilde.

One su to već tražile ranije u razgovoru sa predsednikom Saveza Luisom Rubijalesom, ali kako im on nije izašao u susret, saopštile su da neće igrati za nacionalni tim sve dok je 41-godišnji trener na klupi. Kako stvari stoje, zbog takve odluke nezadovoljne devojke će propustiti Svetsko prvenstvo u Australiji sledećeg leta.

Izabrane vesti

FS Španije objavio je da neće podleći pritiscima i da selektor Vilda ostaje na funkciji za predstojeći Mundijal, a 15 fudbalerki koje su tražile njegovu smenu i uslovile Savez, neće biti pozivano u reprezentaciju dok ne upute javno izvinjenje. Biće to sigurno udarac na kvalitet ženske fudbalske reprezentacije Španije, ali je interesantno da među nezadovoljnima nema zvanično najbolje svetske fudbalerke za 2021, Aleksije Puteljas iz Barselone, kao ni igračica madridskog Reala.

U pismu koje su dostavile Fudbalskom savezu, 15 devojaka kao povod zahteva za smenu selektora navodi neadekvatnu konkurenciju za mesto u timu, lošu atmosferu i slab nivo treninga kod selektora Vilde. Rukovodstvo, međutim, ne misli tako...

Španske fudbalerke početkom oktobra igraju prijateljske mečeve sa Švedskom i Sjedinjenim Američkim Državama, a kako je reč o trećoj i prvoj reprezentaciji na FIFA rang listi, s obzirom na aktuelnu situaciju, teško im se piše.



tagovi

FS Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara