Foto: Reuters
Foto: Reuters

Španci tvrde: Mbape odbio novi ugovor, želi u Real

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 20:30

Francuski golgeter u žiži interesovanja fudbalske javnosti

Samo dan nakon što je potpisao pobedu Pari Sen Žermena nad Bajernom iz Minhena sa dva pogotka, Kilijan Mbape ponovo je dospeo u žižu medijskog interesovanja, a razlog su saznanja španskih medija da je francuski golgeter i definitivno odlučio da ne produži ugovor sa aktuelnim klubom.

Prema informacijama španskih medija Kuatro i Kadena SER, Mbape je rukovodstvu Parižana saoštio da ne želi da produži ugovor koji ističe leta 2022. godine istakavši ambiciju da karijeru nastavi u Real Madridu na čijem je spisku želja već duže vreme.

Izabrane vesti

Iako je produžetak saradnje bio prolećni prioritet upravnog odbora kluba na čelu sa Leonardom, novonastala situacija će sa sobom doneti razmatranje narednog koraka koji bi vrlo izvesno mogao da bude prodaja igrača kako bi se izbegao rastanak bez obeštećenja u junu 2022. godine

Uprkos interesovanju i drugih giganata evropskog fudbala, želja Francuza je da karijeru nastavi u Realu, a iako je to ekonomski komplikovana operacija, nije i neizvodljiva uzimajući u obzir interese sve tri strane. Olakšavajuća okolnost za Real koji u 22-godišnjem centarforu vidi novu prvu zvezdu tima predstavlja činjenica da će Parižani morati da budu veoma fleksibilni u pregovorima, kao i da je zbog situacije sa ugovorom procena da bi se Pari Sen Žermen zadovoljio obeštećenjem između 120.000.000 i 150.000.000 evra.

Podsetimo, Mbape je u Grad svetlosti stigao iz Monaka u transferu čija je vrednost bila 180.000.000 evra i u međuvremenu postao lider nove generacije Pari Sen Žermena za koji je na 162 utamice postigao 122 pogotka.


tagovi

Real MadridKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara