Španci u nadoknadi do Eura, 30.000 dece zaplakalo u Bukureštu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.19. | 22:55

Šveđani gubitnici večeri

Španija i zvanično na Evropskom prvenstvu, Rumuni i Šveđani u redovima ispred apoteka, otimaju se oko lekova za smirenje. Najkraći opis šokantne večeri u Grupi F kvalifikacija za kontinentalnu smotru koja je priredila dve završnice za infarkt. Na strani dobitnika Španci i Norvežani, mada se čini da oni svejedno neće moći do Eura, a u ambulantnim kolima Rumuni i Šveđani, koji su se taman spremali za proslave da bi im se svet srušio u poslednjim sekundama utakmica njihovih reprezentacija.

Kad su u pitanju Šveđani, oni su u Solni imali vođstvo od 1:0 protiv Španije i činilo se da su jednom nogom među 24 najbolje ekipe na Starom kontinentu. U stvari, da nije bilo Davida De Hee na golu Španaca – bar do 60. minuta kada je zbog povrede morao van terena – možda bi Šveđani i ranije osigurali pobedu. Ali kako je De Hea imao nekoliko zapaženih intervencija samo je Markus Berg - možda iz ofsajda, mada nam se ipak čini da je sve bilo regularno - uspeo da zatrese mrežu protivničkog tima.

Izabrane vesti

Španci su izgledali beskrvno, poraženo, nevoljno. Po društvenim mrežama već su se ređale kritike na račun Rodriga Morena, koji je na klupi ostavio Serhija Busketsa i time mu pokazao da više nije nedodirljiv, dok je Serhio Ramos zbog kartona svakako morao da meč isprati sa tribina. Nije to izgledalo kao ona Furija od pre nekoliko godina, već neko vreme ne izgleda tako, ali..

Ipak su Španci. U 92. minutu korner i pogodak rezerviste Rodriga za konačnih 1:1 koji su Furiju i teoretski sproveli do smotre najboljih u Evropi.

U tom trenutku Šveđani padaju na drugo mesto na tabeli sa bodom iza Rumuna, baš uoči gostovanja u Bukureštu. Na trenutak je delovalo da su Šveđani u ozbiljnom problemu i da im Evropsko prvenstvo izmiče. Rumunija je imala 1:0 protiv Norveške. Imala je i taj meč sa Švedskom pred domaćom publikom u novembru. Činilo se da se sve crta našim komšijama.

Ali kao što su Španci uvek Španci tako su i Rumuni ipak – Balkanci. Majstori da proliju onu kofu mleka koju su teškom mukom izmuzli. Samo tridesetak sekundi nakon što je Španija “uzela” dva boda Švedskoj, Rumunija je predala svoja dva. Matijas Norman je centrirao, a Aleksander Serlot skočio i glavom zakucao loptu iza leđa do tog trenutka odličnog Kristijana Tatarušanua za konačnih 1:1.

Tek tada je Rumune zaboleo onaj ranije promašeni penal Georgea Puškaša pri rezultatu 1:1. Mogli su da budu drugi i da protiv Švedske ciljaju pobedu koja bi ih i definitivno odvela na Euro. Ovako, čak ni ta pobeda ništa ne bi garantovala, jer Rumune u poslednjem kolu čekaju Španci – nezainteresovani, ali opet Španci – dok Šveđani na domaćem terenu imaju lak posao protiv Farskih Ostrva.

Norvežani su što se tiče kalendara u najboljem položaju, oni imaju Farane i Maltu, ali imaju i gori učinak u međusobnim duelima sa Švedskom i Rumunijom i to samo zahvaljujući golovima primljenim kod kuće. Što će reći da bi njima ipak trebalo previše toga da se poklopi, pa je najrealnije da se u martu obračunaju sa Srbijom u baražu Lige nacije.

Pa ako prođu dalje… O tome ni nećemo. Mada, ako su večeras rasplakali tačno 29.854 klinaca mlađih od 14 godina na stadiona u Bukureštu – a toliko dece je bilo zbog Uefine kazne za rasizam, nešto slično smo viđali i na utakmicama Partizana, pa se Rumuni sada diče da su oborili svetski rekord crno-belih po broju mališana na tribinama – budite sigurni da neće biti milostivi ni prema nama. Ako im se dozvoli jasno je.

GRUPA F

Farska Ostrva – Malta 1:0 (0:0)
/Baldvinson 71/

Švedska – Španija 1:1 (0:0)
/Berg 51 - Moreno/

Rumunija – Norveška 1:1 (0:0)
/Mitrica 62 – Serlot 92/

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara