Serhio Buskets (©Reuters)
Serhio Buskets (©Reuters)

Španija ostala bez kapitena: Buskets se povukao iz reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 14:16

Smena selektora značajno uticala na njegovu ulogu, piše Marka

Još jedno razočaranje na Mundijalu, treće uzastopno, dovelo je do značajnih promena u španskoj reprezentaciji. Po povratku iz Katara smenjen je Luis Enrike, a okruglo deset dana posle poraza od Maroka nogu je povukao i Serhio Buskets. Kapiten i najstariji reprezentativac Crvene furije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu povukao se iz reprezentacije.

Nije to nikakvo iznenađenje, još pred početak planetarne smotre Buskets najavio je da mu se reprezentativna penzija bliži. Nadao se da će odigrati još "fajnal for" Lige nacija sredinom naredne godine, Luis Enrike je posle eliminacije sa Mundijala čak rekao da će pokušati da ga ubedi da ostane u reprezentaciji i za naredni, ali je odlazak nekadašnjeg trenera Barselone sa kormila državnog tima znatno ubrzao njegovu odluku, navodi Marka.

Izabrane vesti

Za seniorski tim Španije debitovao je kod Visentea del Boskea u aprilu 2009. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Turske i za nepunih 14 godina u dresu sa državnim grbom odigrao 143 utakmice (manje jedino od Serhija Ramosa i Ikera Kasiljasa), osvojivši po jednu titulu prvaka sveta i Evrope.

"Želeo bih da saopštim da je posle 15 godina i 143 utakmice došlo vreme da se oprostim od reprezentacije. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su me pratili na ovom dugom putu. Od Visentea del Boskea koji mi je dao priliku da počnek, do Luisa Enrikea koji me je naterao da uživam sve do poslednje sekunde. Zahvaljuem se i Đulenu Lopetegiju, Fernandu Jeru i Robertu Morenu na poverenju, kao i njihovim kompletnim stručnim štabovima. I naravno, svakom od mojih saigrača sa kojima sa mse borio sa više ili manje uspeha, ali uvek dajući sve i sa najvećim ponosom, pokušavajući da odvedem tim tamo gde zaslužuje.

Bila mi je čsat predstavljati svoju zemlju i odvesti je do vrha, biti šampion Evrope i sveta, biti kapiten i igrati toliko utakmice, sa manjim ili većim uspehom, ali uvek dajući doprinos tako da sve bude kako treba. Da se svako oseti bitnim, pomagajući svakome i boriti se za isti cilj, sa jedinstvenim, nezaboravnim i istorijskim iskustvima.

I dalje se naježim kada se setim toga. Mnogo će mi nedostajati kada vidim spisak, letovi, okupljanje sa saigračima, uživanje u treninzima, utakmicama, izlazak na teren, ali ne pre nego što zajedno otpevamo i poslušamo himnu, zagrlimo i osetimo naklonost čitave zemlje. Na kraju, želeo bih da poželim saigračima i novom selektoru Luisu de la Fuenteu svu sreću sveta. Biću jedan navijač više, uživaću i bezuslovno podržavati reprezentaciju", napisao je Buskets između ostalog u poruci na svom zvaničnom Instagram nalogu.



tagovi

Serhio BusketsFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara