Abel Ruiz (©Reuters)
Abel Ruiz (©Reuters)

Španiji poništen bizaran gol, ali je uspela da sačuva prvo mesto u poslednjem minutu i izbegne Francusku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 23:12

Crvena furija golom Ruiza u finišu izbegla poraz od Ukrajine i sa prvog mesta otišla u četvrtfinale

Posle Grupe A, poznat je rasplet i u Grupi B Evrpskog prvenstva za mlade. Još posle drugog kola znalo se koja će dva tima u četvrtfinale turnira, ali je bilo pitanje ko će sa koje pozicije u narednu fazu. Španija i Ukrajina su se u direktnom okršaju borile za lidersku poziciju, a na kraju je Crvena furija dalje otišla kao pobednik grupe pošto je u poslednjem minutu izbegla poraz – 2:2 (0:1).

Veliku priliku propustili su Ukrajinci, dva puta su vodili i imali priliku da izbegnu Francuze u četvrtfinalu, ali će kako stvari stoje upravo na megdan Galskim petlovima na prvom koraku nokaut faze.

Izabrane vesti

Španci su se prvi put u problemu našli u problemu u finišu prvog dela kada je Vjunjik doveo Ukrajince u vođstvo, međutim, znatno bi lakše Crvena furija lakše podnela primljen gol u 43. minutu da joj nije poništen čist pogodak sredinom prvog dela. Naime, golman Ukrajine je u nameri da rukom doda loptu saigraču na desnom boku pogodio sebe u nogu (!?), a glavni arbitar Donatas Rumšas procenio je da je tom prilikom napadač španske reprezentacije napravio faul… Kako nije imao VAR na raspolaganju (u upotrebi od četvrtfinala), Litvanac nije mogao da ispravi katastrofalnu grešku, pa sada čitava Evropa priča o propustu koji je napravio.

Ipak, pogledala je sreća Špance u nastavku, pa su već u 49. minutu komičnim autogolom stigli do izjednačenja o bez većih problema branili željeni rezultat do samog finiša. Ipak, kako se utakmica približavala kraju Ukrajinci su zaigrali ofanzivije i u 81. minutu iz penala koji je skrivio Leo Roman ponovo poveli. Bili su na korak do trijumfa i samim tim ostvarenja maksimalnog učinka u grupi, ali im je planove pokvario Abel Ruiz u 90. minutu.

U drugom meču odigranom u istom terminu Hrvatska i Rumunija su odigrale bez pobednika i tako stigle do prvog boda u grupi.

EURO U21 - 3. KOLO

GRUPA B

Utorak

Hrvatska - Rumunija 0:0

Španija - Ukrajina 2:2 (0:1)

/Želizko 49ag, Ruiz 90 - Vjunjik 43, Sudakov 81pen/



tagovi

Evropsko prvenstvo za mladeEvropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara