Foto: Reuters
Foto: Reuters

Španska Premijer liga: U dresu Furije ili Čekićara Fornals je ovog leta košmar za protivničke odbrane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 22:45

Fudbaler Vest Hema naeo takozvano Kosovo, as Sitija overio pobedu (2:0)

Pogocima Pabla Fornalsa i Ferana Toresa Španija je savladala takozvano Kosovo (2:0) i osvojivši ceo plen u Prištini dodatno se učvrstila na čelu Grupe B, posle poraza Švedske od Grčke (1:2).

Jedno od prijatnijih iznenađenja na početku Premijer lige bez dileme je Vest Hem, a među najzaslužnijima za atraktivan fudbal na gol više koji ovog leta demonstriraju Čekićari, uz Antonija i Benramu, je Pablo Fornals, španski ofanzivac koji je niz fenomenalnih igara iz klupskog dresa nastavio i pod nacionalnim grbom.

Izabrane vesti

Fudbaler koji je u prva tri kola postigao dva gola uz jednu asistenciju pelcer iz Londona je preneo i u redove Crvene furije, te je protiv Gruzije za samo tri minuta provedena na terenu upisao asistenciju, dok je u večerašnjem susretu osetio i slast gola. Sjajni 25-godišnjak je u 32. minutu iskoristio proigravanje Morate i sa leve strane precizno gađao uz bližu stativu.

Pogodak Fornalsa bio je dovoljan da slomi otpor rivala kojem ostaje žal za promašajem Rašanija iz 15. minuta iz kontre koju je bilo teže neiskoristiti, a domaćinu ostaje pitanje da li bi eppilog bio drugačiji da su precizniji bili Murići u 53. i Bitići u 80. minutu.

Ipak, činjenicu da je selektor takozvanog Kosova utakmicu završio sa startnih 11 gosti su naplatili u 90. minutu preko Ferana Toresa. As mančester Sitija naplatio je pad koncentracije rivala i umakao čuvarima nakon čega je odličnu asistenciju Merina udarcem sa ivice šesnaesterca pretočio u konačnih 2:0.

Istovremeno su u okviru Grupe B snage odmerili Grčka i Švedska, a Heleni su pogocima Bakasetasa i Pavlidisa najavili prvu pobedu posle tri vezana remija. Poraz gostiju ublažio je Kuaison, a rezultatu iz Atine posebno se obradovala upravo Španija koja se tako drugoplasiranoj Švedskoj udaljila na četiri boda.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 6. KOLO

Sreda

GRUPA B

Grčka - Švedska 2:1 (0:0)

/Bakasetas 62, Pavlidis 78 - Kuaison 80/

*Kosovo - Španija 0:2 (0:1)

/Fornals 32, Tores 90/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija kosova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara