Vulić iz Spartaka (©Starsport)
Vulić iz Spartaka (©Starsport)

Spartak dobio mali superligaški derbi u Nikoziji

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 15:49

Subotičani golom Roševića savladali Železničar – 1:0

Mali superligaški derbi u srcu Kipra, Spartak protiv Železničara, protekao je baš kao da je takmičarska utakmica: mnogo borbe i trčanja, ali malo šansi za gol.

Ipak, uspeo je Nenad Lalatović da se makar malo revanšira Pančevcima za poraz u finišu jesenjeg dela sezone Mozzart Bet Superlige: golom Roševića Subotičani su dobili meč sa 1:0.

Izabrane vesti

Subotičani su se prvi probudili nakon desetak minuta dosta nesadržajne igre. Babić je imao dve velike prilike: najpre nije iskoristio što je odbrana Železničara ostala previsoko, a nekoliko minuta kasnije je sa sedam-osam metara bio neprecizan. Do kraja prvog dela igre nije bilo većih uzbuđenja.

U drugom poluvremenu situacija je bila nešto dinamičnija ali idalje bez ozbiljnijih prilika. Oba trenera promešala su karte i dali priliku fudbalerima sa klupe . U 67. minutu u kaznenom prostoru Spartaka oboren je Jovanović, ali je glavni sudija Argiros procenio da nije bilo elemenata za jedanaesterac, na veliko nezadovoljstvo kako fudbalera Železničara, tako i šefa struke Mijailovića. Nakon te situacije tim iz Pančeva je bio bolji, a novo pojačanje, pozajmljeni fudbale Crvene zvezde Aleksandar Kahvić je u tandemu s Purtićem pravio dosta problema odbrani Spartaka.

Kada je delovalo da će se utakmica završiti bez golova, Rošević je doveo Spartak u prednost: Babić je uputio centaršut s desnog boka na drugu stativu, a mladi napadač Subotičana je glavom pored Balaža prosledio u mrežu Železničara.

Na prethodno odigranim prijateljskim utakmicama plavo-beli su savladali Ksilotimbom sa 1:0 , kombinovani tim Apoela istim rezultatom pogotkom novajlije Stefana Tomovića, a od aktuelnog šampiona Srbije Crvene zvezde poraženi su sa 3:1. Posle toga Plavi golubovi su sa ubedljivh 6:0 i het- trikom Voje Ubiapripa savladali lokalnog trećeligaša Etinikis Asias . 

Po povratku sa Kipra Spartak će generalnu probu pred početak prolećnog dela Mozzartbet Superlige Srbije imati protiv Inđije na svom terenu, dok će Pančevci dočekati rumunskog drugoligaša Vitorul.

PIŠE: Oliver Nagel

ŽELEZNIČAR - SPARTAK 0:1 (0:0)

/Rošević 82. /

Stadion : GSP Nikozija  Kipar

SPARTAK (3-4-3): Manojlović - Bogićević, Prijović, Martinović – Lukić, Tomović, Babić, Stanojev – Todoroski, Bijelović, Mudrinski. Igrali su još: Vulić, Rošević, Tošeski, Jocić, Francis, Kerkez M.

ŽELEZNIČAR (3-5-2): Mijatović – Balaž, Stanković, Konatar – Pantelić, Knežević, Lakićević, Hajdin, Grgić – Romanić, Pavlov. Igrali su još : Kahvić, Jovanović.


tagovi

Spartak SuboticaŽelezničar PančevoMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara