Foto: Starsport
Foto: Starsport

Spartak nova žrtva stomačnog virusa: Imamo masivne probleme, ali ne tražimo izgovor

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 19:19

Strateg Subotičana istakao nezavidnu situaciju, ali i najavio borbu za tri boda

Posle odličnog starta sezone Spartak je u prethodna četiri kola osvojio samo dva boda te susret sa Napretkom u Subotici dočekuje uz imperativ povratka na željeni kolosek. Ipak, situaciju među Golubovima pred susret sa Kruševljanima dodatno otežava činjenica da se tim Slavka Petrovića suočio sa stomačnim virusom. Poput narednog rivala koji je prošao ista iskušenja takođe nakon gostovanja u Novom Pazaru, Subotičani su pred utakmicu 10. kola Superlige istakli kadrovske probleme usled zdravstvene situacije.

Izabrane vesti

"Napredak je uspeo da u prethodnom kolu ostvari prvu pobedu tako da dolaze sa velikim ambicijama i ovde. Mi imamo masivne probleme, posle utakmice sa Novim Pazarom deset igrača, kao i kompletan stručni štab, se požalilo na stomačne tegobe. Ipak, ne tražimo izgovor, interesuju nas samo tri boda i moramo sve da pokušamo kako bismo i stigli do celog plena. Pokazali smo već u svim utakmicama kao domaćin da je Subotica neosvojiva tvrđava i nadam se da će to ostati i posle ove utakmice", rekao je Petrović.

Uprkos padu forme Spartak u subotici ne zna za poraz i posle četiri utakmice ima po dve pobede i remija.

"Stvaramo sebi pozitivan pritisak jer želimo da osvojimo tri boda. Napredak je kroz jedan od najtežih rasporeda na početku sezone pokazao da nije lako pobeđivati protiv njega. Imaju pet poraza, od toga četiri na strani i to sa samo golom razlike. Nisu ekipa koja dođe i preda se. Neće nam biti lako, ali smatram da ćemo doći do pozitivnog rezultata", kazao je strateg Spartaka.

Motivisan, ali i oprezan pred novi izazov je i Stafan Filipović, štoper Subotičana.

"Napredak je nešto lošije startovao, ali kako je prvenstvo odmicalo dizali su se iz utakmice u utakmicu i dolaze nam u goste sa dozom smopouzdanja nakon pobede u prošlom kolu. Mi smo u prethodnom kolu poraženi od Pazara, ali ne sumnjam da ćemo ostvariti pozitivan rezultat ukoliko izvršimo sve zadatke stručnog štaba", kazao je Filipović.


tagovi

Mozzart Bet SuperligaKK Spartak SuboticaSlavko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara