©Starsport
©Starsport

Spartak protiv neugodnog domaćina traži prvi plen na strani

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 14:34

Subotičani željni prva tri boda u gostima putuju na megdan Mladosti (19.30, Arena Sport 10)

Duel dva stara superligaša, plavo-bela kluba, uvek je važio za srpski klasik sredine tabele. Imajući u vidu trenutnu formu i situaciju na tabeli domaćin je favorit jer bi pobedom uhvatio priključak sa timovima iz vrha i pauzu dočekao među pet najboljih. Ipak, ne manjka motiva ni kod Subotičana koji itekako žele da poprave utisak sa starta sezone.

Plavi golubovi su bez bodova sa dva dosadašnja gostovanja, u prilog im ne ide ni podatak da pobedu u Moravičkom okrugu nisu upisali još od avgusta 2021. godine, te kada se sve to sabere, sasvim je dovoljno razloga da se od ove utakmice očekuje nešto više nego obično.

Izabrane vesti

Kada izuzmemo susret na Marakani na kojoj se bodovi teško osvajaju, očekivalo se od Spartaka da će u uvodnih pet kola bodovni saldo biti znatno veći, međutim forma Subotičana je zaista šarena. Dve pobede kod kuće protiv novajlija u ligi, poraz od Napredka u prošlom kolu i dve izgubljene u gostima sigurno nisu ono čemu su se nadali u timu sa severa Srbije.

"Nije nam se dalo da sa prošlih gostovanja donesemo bodove, nadam se da ćemo uspeti da prekinemo taj negativan niz. Kada posmatramo prethodnu utakmicu protiv Napredka, nije bila rezultatski dobra, međutim igrački sam bio zadovoljan, ukoliko bi se takav nastup uz nužno poboljšanje u pojedinim elementima ponovio, rezultat će biti povoljniji. Protivnik je izuzetno težak, Mladost igra odlićno kod kuće, očekuje nas složena i interesantna utakmica", optimističan i staložen je šef stučnog Aleksandar Keržakov pred utakmicu.

Rano je donositi zaključke, tim je pretrpeo velike promene u odnosu na prošlu sezonu, stiglo je čak 11 novih lica, a ekipa je i dalje u tranzicionom periodu koji mora da postoji, ali kao glavni problem ovog tima ističe se odbrana. U neku ruku može se reći i višesezonska slaba tačka Spartaka. Ipak prventsvo je tek u zaletu, dovedena su pojačanja u zadnjoj liniji, a i posle ovog kola predstoji nam reprezentativna pauza od dve sedmice, sasvim dovoljna da se neke stvari utanače i ekipa kompletira i uigra.

Sa druge strane, ekipa iz Lučana je uz IMT definitivno najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu sezone. Poraz su zabeležili samo od Crvene zvezde dok su u preostale četiri utakmice na upisali po dve pobede i remija. Ovaj iskusni sastav, pod komandnom palicom Igora Savića, definitivno ima čemu da se nada u nastavku, imajući u vidu da i pored "veterana" , ova ekipa poseduje i sjajne bonus igrače o čemu svedoči i transfer Nikole Jojića u Stouk, dugogodišnjeg i stabilnog člana Čempionšipa.

MOZZART BET SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:1 (0:1)

/Stojić 45+1/

Subota

Napredak - Voždovac 2:1 (2:0)

/Bojović 14p, Stojiljković 24 - Burmaz 65p/

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Dragović 8, Kanga 80p - Jovanović 81/

Javor - Radnički Niš 1:0 (1:0)

/Gigić 25/

Vojvodina - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Malbašić 51, Bolingi 82 - Vidosavljević 7/

Nedelja

19.30 (2.05) Mladost Lučani (3.40) Spartak (3.70)

20.00 (5.80) IMT (3.90) Partizan (1.60)

Ponedeljak

19.00 (4.70) Železničar (3.50) Čukarički (1.80)



tagovi

SpartakSpartak SuboticaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara