Spas leži u deci: Partizan podigao trofej na Kupu prijateljstva, zablistao Jovanović

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 14:35

Srpski klubovi nastavili da dominiraju...

Tradicija se nastavlja: klubovi iz Srbije žanju trofeje na Kupu prijateljstva, a novi šrvak je - Partizan! Prvi put su crno-beli dečaci otkako se igra turnir podigli trofej, pobedivši Osijek u finalu - 3:2 (0:1).

Nije previše lepih trenutaka bilo za tim iz Humske ove godine, bar kada je reč o seniorskom sastavu, ali zato omladinski pogon i te kako ima čime da se podiči. U konkurenciji do 19 godina crno-beli su postali prvaci države i tako stekao pravo nastupa u šampionskoj stazi Lige šampiona za mlade, a potvrda kvalitetnog rada sa mladim igračima stigla je i na Kupu prijateljstva.

Izabrane vesti

Partizan konačno može da se pohvali peharom sa turnira koji spaja dečake iz regiona, ali i centarforom za budućnost. Dušan Jovanović je pogurao crno-bele do finala, da bi u njemu sa dva gola u drugom poluvremenu presudio Zvezdinom dželatu. Kreirao je pobedu kluba iz Humske, bio najbolji strelac na turniru i dobio nagradu za najboljeg igrača.

Ponovo Partizanova radionica ima napadača za velika dela...

Osiječani su tako i drugi put u finalu pretrpeli poraz od srpskih klubova. Prethodno ih je Crvena zvezda ostavila bez trofeja, a Partizan je usponom na tron produžio vladavinu srpskih klubova. Pre crno-belih su crveno-beli i Vojvodina tri puta bili najbolji.

Uspeo je Partizan u finalu da napravi preokret, a kreirali su ga rezervisti. Dominik Solić je Osiječane doveo u vođstvo, da bi Nenad Stojaković izmenama promenio tok utakmice. Uveo je Zorana Alilovića - postigao je prelep gol iz slobodnjaka. Pružio je šansu Dušanu Jovanoviću - uzvratio mu je sa dva pogotka.

Na prvi je Osijek imao odgovor, Matej Lugarić je zatresao mrežu crno-belih, ali ubrzo je Jovanović ponovo bio precizan. Nije hrvatski predstavnik imao snage opet da se vrati.

SVI POBEDNICI TURNIRA PRIJATELJSTVA: 

2014: Dinamo Zagreb

2015: Crvena zvezda

2016: Vojvodina

2017: Crvena zvezda 

SVI POBEDNICI KUPA PRIJATELJSTVA: 

2018: Sarajevo

2019: Vojvodina

2020: /

2021: Crvena zvezda

2022: Vojvodina

2023: Partizan


tagovi

FK PartizanOsijekKup prijateljstvaTurnir prijateljstva

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara