Duel Džefersona Dukea i Horhea Arijasa (©AFP)
Duel Džefersona Dukea i Horhea Arijasa (©AFP)

Spas sezone za Atletiko Nasional ili napad na triplu krunu Miljonariosa

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 23:10

Kup Kolumbije: Revanš finala noćas (02.00) u Medeljinu. Domaćin u lošoj formi, ali ima odličnih 1:1 iz Bogote. Ako opet bude nerešeno, odmah se izvode jedanaesterci

Kultni stadion Atanasio Žirardot u Medeljinu noćas (02.00) će da bude poprište revanša finala Kupa Kolumbije. Posle 1:1 u Bogoti u prvom meču, oba tima kreću od nule. Ako ne bude pobednika posle 90 minuta, nema produžetaka, već će o trofeju da odluče jedanaesterci.

Atletiko Nasional je u lošoj formi, vezao je tri poraza u šampionatu, dva u Kvadrangularu Klausure, pa ima samo teoretske šanse da bude prvi u grupi i plasira se u veliko finale. Miljonarios je osvojio Aperturu (prvi deo šampionata), ima maksimalnih šest bodova u plej-ofu Klausure, pa se bori za triplu krunu kod Kafeterosa.

Izabrane vesti

Tim iz Medeljina je poražen u gradskom derbiju od Independijentea pre četiri dana sa 2:1, dok je Miljonarios posle preokreta u nastavku slavio protiv Amerike Kali sa 2:1. Junak meča bio je napadač Leonardo Kastro, strelac oba pogotka. Isti igrač je dao gol Atletiko Nasionalu pre sedam dana u Bogoti – 1:1 i uz Danijela Katana biće glavna uzdanica gostiju.

02.00: (2,30) Atletiko Nasional (3,20) Mijonarios (3,00)

Radi se o dva najveća kluba u Kolumbiji. Samo velikani iz Medeljina i Bogote su osvojili i prvenstvo i kup u istoj godini. Verdolagosi su bili najbolji 2013. godine, a pre toga su Ambasadori 1953. sa legendarnim Alfredom di Stefanom prvi put prigrlili oba trofeja u Kolumbiji.

Poslednjih godina više uspeha ima Miljonarios koji devet mečeva ne zna za poraz protiv Zelenih iz Antiokije (tri pobede i šest remija). Na šest poslednjih utakmica ovih timova samo je jednom bilo 3+, pa se i noćas u Medeljinu pred više od 40.000 navijača očekuje tvrd meč gde bi jedan gol mogao da odluči osvajača pehara.

Atletiko Nasional je najtrofejniji klub u Kolumbiji. Ima 31 pehar, 17 titula, od čeka pet kupova, poslednji pre dve godine. Miljonarios ima 16 državnih kruna, tri kupa, a poslednji put je prošle godine osvojio ovo takmičenje.

KUP KOLUMBIJE – FINALE (REVANŠ)

Petak

02.00: (2,30) Atletiko Nasional (3,20) Mijonarios (3,00), prvi meč: 1:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKup KolumbijeMiljonariosAtletiko Nasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara